SENIOR FRONT-END DEVELOPER E-COMMERCE

Rekryterare
XXL
Plats
Bromma, Stockholm
Annonserat
den 6 november 2019
Stängs
den 30 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med från början i vårt digitala utvecklingsteam?

XXL är den största och snabbast växande sport- och utomhushandlaren i Skandinavien med 82 varuhus varav 24 i Sverige, 5500 medarbetare och över 40 miljoner sidvisningar varje månad. Under kommande år kommer vår expansion fortsätta såväl nationellt som internationellt.

Just nu står vi inför en omfattande digital satsning och som ett led i detta bygger vi ett helt nytt team inom technology & innovation. Teamet kommer att ansvara för digitalisering och e-handeln för XXL i hela Europa och vara placerat i Sverige.

Vår vision är att ha en extremt automatiserad infrastruktur baserad på microservices tillämpat genom AI/ML för att vara konkurrenskraftiga.

Nu söker vi en frontend-utvecklare som framför allt kommer vara fokuserade på vår e-handel.

 

Dina arbetsuppgifter

Som frontend-utvecklare hos XXL kommer du jobba med webbapplikationer för marknadsföring och verksamhetssystem inom allt från vår e-handel till våra interna system.

Din vardag kommer att bestå i att utgå från krav som kommer in, tolka dem och bryta ner dem i kod samt realisera dem i samarbete med dina kollegor. Hos oss kommer du ansvara för att bygga nya sajter och förbättra våra existerande sajter anpassade efter nya format.

Du kommer att få bygga system och komponenter som används såväl internt i företaget som av kunder över hela Europa.

Dessutom kommer du ansvara för att integrera mot APIer, såväl tredjepart som egenutvecklat.

 

Din profil

För att lyckas i denna roll har du flera års erfarenhet av frontend-utveckling och med ett gott öga för design. Du ska komma med egna förslag på hur man skulle kunna designa enligt befintliga designsystem men även med förbättringsförslag på design. Därför är det också bra med ett UX-intresse.

Har du dessutom erfarenhet från e-handel är det meriterande.

Exempel på viktiga kompetenser är: HTML, CSS, Javascript, Git, jQuery, Node.js, React/Angular/Vue

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser därför gärna att du är självständig, drivande och resultatorienterad med en god förmåga att driva projekt i mål. Vi tror att du motiveras av att leverera god kvalité och att du har lika höga förväntningar på dig själv som på din omgivning.

Du har ett agilt mindset och tycker det är roligt att samarbeta och drivs av att motivera dina kollegor.

Vi ser gärna att du är flytande i svenska men flytande engelska är ett krav i både tal och skrift.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en variationsrik nyckelroll på ett lönsamt och välmående företag med högt i tak, god gemenskap och korta beslutsvägar. Du kommer vara en del i ett tryggt, stabilt och högpresterande team som värnar om sina medarbetare. Många av oss som jobbar här har en stor passion för idrott men det är inget krav att du har det.

Då vi expanderar letar vi speciellt efter dig som vill kunna växa med ansvar och axla en ledande roll.

Utöver lön och pension erbjuds du personalrabatt i våra butiker och en attraktiv bonusmodell.

Anställning och kontakt

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Bromma/Sundbyberg. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, rekryteringsspecialist, henning.nordenquist@xxl.se, telefon 0733-633231.

 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 30 november 2019