Systemutvecklare med fokus på .Net

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 november 2019
Stängs
den 8 januari 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu söker vi utvecklare med erfarenhet av .Net för att arbeta i både större utvecklingsprojekt och mindre uppdrag. Du kommer arbeta i våra egenutvecklade system samt i kommersiella system där vi vidareutvecklar och anpassar funktioner för en unik verksamhet.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hos oss kommer du huvudsakligen stötta myndigheten med ny- och vidareutveckling av IT-system, främst för Säkerhetspolisens kärnverksamhet. Du är delaktig i hela processen från utformning av krav med beställare till programmering och testning. Du kommer även att vara delaktig i design- och arkitekturdiskussioner samt ta fram dokumentation för utfört arbete. Du får möjlighet att arbeta med många olika system och integrationer i varierad storlek och komplexitet. IT-miljön är främst Windows- och .Net-baserad men även andra plattformar förekommer. Största delen av arbetet sker i C#. De flesta av våra applikationer är webbaserade. I rollen bidrar du aktivt till förbättringsarbete för att öka graden av automatisering inom bland annat test och deployment och samverkar med driftspersonal i arbetet för en stabil drift av nya och befintliga system.

Vi jobbar i team med agil utvecklingsmetodik där varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Du kommer arbeta i nära samarbete med andra systemutvecklare där klimatet är inkluderande och hjälpsamt med högt förtroende för varandra.
 

Din kompetens

För den här rollen krävs det att du:

 • Har eftergymnasial utbildning inom relevant område
 • Har minst två års erfarenhet av systemutveckling
 • Har erfarenhet av utveckling inom C#.Net
 • Har erfarenhet av SQL
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av något av följande:

 • Högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande utbildning
 • Webbutveckling enligt MVC, systemintegrationer/BizTalk
 • Arbete med Continuous Integration/Deployment
 • Att bygga automatiserade testmiljöer och testautomatisering
 • PowerShell
 • Metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom IT. t.ex. Scrum
   

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god samarbetsförmåga som har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter internt och externt. Du tar ansvar för god kvalitet i leveranser, tar egna initiativ och driver självständigt ditt arbete framåt. Du behöver också ha förmåga att applicera en helhetssyn och samtidigt kunna felsöka på detaljnivå.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 23. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-01-08

Liknande jobb

Liknande jobb