Nätverkstekniker

Rekryterare
Åre kommun
Plats
Åre (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 9 december 2019
Stängs
den 20 december 2019
Anställningsform
Vikariat
Sysselsättning
Deltid

Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.

Åre kommuns IT-enhet arbetar aktivt med att skapa en hållbar IT-infrastruktur och att bidra till verksamheternas digitalisering. I dagsläget är serverdriften outsourcad och system köps i första hand in som tjänst. IT-enheten arbetar också med att hjälpa kommunens olika verksamheter i deras verksamhetsutveckling av IT-lösningar. Vår ambition är att använda ny teknik på ett kostnadseffektivt sätt tillsammans med ett förändrat arbetssätt.

Arbetsuppgifter
Som nätverkstekniker hos oss kommer du att vara delaktig i nätdesign, underhåll och felsökning. I arbetsuppgifterna ingår även att:
- säkerställa och vidareutveckla arkitektur av LAN/WAN/WLAN i enlighet med tekniska krav och verksamheternas behov.
- vara en avgörande och betydande resurs vid felanalys, felsökning, prioritering av trafik samt prestanda-analys av nätverksinfrastruktur.
- vara intern resurs och bollplank i frågor som rör störningar, förändringar och förvaltning av Åre kommuns IT-infrastruktur.

Kvalifikationer
Du har minst 4 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat nätverksarbete inom större organisationer. Under dessa år har du förslagsvis jobbat med drift, installation, implementation, migrering, rådgivning och design av LAN/WAN/WLAN miljöer. Du är van att arbeta i stora nätverksmiljöer med flera sajter och många användare. Du har djup förståelse och kunskap inom routing och switching samt erfarenhet av arbete med marknadsledande produkter t. ex Cisco, HP Aruba, Fortinet. Vidare har du dokumenterad kompetensnivå motsvarande CCNP och det är meriterande om du är certifierad. Du har också kunskap kring de grundläggande nätverksprotokollen samt kunskap om brandväggar och nätövervakningssystem. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För oss är din personlighet lika viktig som din yrkesbakgrund. Som person är du positiv, driven, engagerad och gillar kreativ problemlösning. Du är professionell i ditt arbete, har god samarbetsförmåga och kommunicerar smidigt med både kollegor och kunder. Vidare är du flexibel och anpassningsbar. För att snabbt komma igång behöver du vara lösningsorienterad, målinriktad och vilja ha roligt på jobbet.

Tjänsten är ett vikariat med tjänstegrad 80% från 6 januari till 30 juni. Eventuell möjlighet till förlängning, individuell lön.

Tjänsten är i säkerhetsklass och registerkontroll kommer genomföras och i och med det krävs svenskt medborgarskap.

För mer information kontakta
Johan Pettersson, IT-ansvarig, 070-388 41 19
Pernilla Lindberg, utvecklingschef, 0647-163 30
Fackliga representanter nås via Kundtjänst, 0647-161 00

Välkommen med ansökan via www.hrsupporten.se/are.php
Referens: Nätverkstekniker

Sista ansökningsdag: 2019-12-20

Mer information om Åre kommun finner du på www.are.se
Anställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen.

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.