Avdelningschef Applikation till Serviceförvaltningen IT

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 november 2019
Stängs
den 21 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en organisation där din insats har stor betydelse för många? Inspireras du av att leda och motivera chefer och medarbetare? Vill du dessutom vara med och förändra och bygga vidare på ett av Region Stockholms viktigaste verksamhetsområden? Då kan Serviceförvaltningen IT vara arbetsplatsen för dig.

Service Förvaltningen IT är Region Stockholms interna IT-leverantör med ca 500 medarbetare och konsulter. Vi levererar tjänster till Region Stockholm inom infrastruktur, drift, IT-arbetsplats, service och support, applikation, systemförvaltning, projektledning och arkitektur. Verksamhetsområdet består av fem avdelningar. Till en av dessa, avdelningen Applikation, söker vi nu en avdelningschef.

Avdelning Applikation har i uppdrag att förvalta och leverera tjänsterna inom tjänsteområdena applikationsförvaltning och applikations-infrastruktur. I ansvaret ingår att säkerställa att tjänsterna tillför ett värde för Region Stockholm och är ekonomiskt hållbara för Serviceförvaltningen IT.

Ansvarsområde:
I rollen som chef för Applikation har du ett personal- och budgetansvar för enhetschefer, gruppchefer och ca 70 medarbetare. Ansvaret som chef omfattar att formulera och kommunicera mål och krav på resultat till medarbetarna, arbeta aktivt med resultatuppföljning, ge möjlighet till utveckling och lärande i arbetet, leda arbetet så att verksamheten utvecklas och effektiviseras, skapa förutsättningar för dialog, medinflytande, samverkan och trivsel. Inom Region Stockholm har vi fyra ledarkriterier som beskriver ett önskvärt chef- och ledarskap: kommunikativ förmåga, utvecklingsriktad, värdegrundsbaserad (öppenhet, kompetens, pålitlighet, samverkan) och mål- och resultatinriktad.

Vi är i en förändring där vi lägger stor vikt vid att du i den här rollen kommer att bidra till och vara delaktig i att utveckla avdelningen, området och helheten för Serviceförvaltningen IT. Du ingår i ledningsgruppen för Serviceförvaltningen IT och rapporterar till verksamhetsområdeschefen.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har

  • akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga har god ledarskapsförmåga
  • erfarenhet av chefsroll inom större organisationer, inklusive att leda chefer och medarbetare
  • bred erfarenhet från de olika delar som ingår i den här chefsrollen: kunskap om applikationer, avtalshantering, intern konsultverksamhet, kundhantering, juridik, leveranskedjor, pm3, förvaltningsmetodik, etc.
  • dokumenterad erfarenhet från verksamhetsutveckling inom IT och förändringsledning
  • förmåga att skapa resultat och är nyfiken på ny teknik
  • förmåga att skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
  • god självkännedom och är stabil som person
  • mycket god kommunikativ förmåga

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-branschen och offentlig sektor.

Personliga egenskaper

Som chef är du en tydlig representant för arbetsgivaren och verkar utifrån verksamhetens värderingar. Du är en förebild och visar gott omdöme, är ärlig, modig och konsekvent i ditt beteende. Du är initiativtagande och drivande, har helhetssyn och systemförståelse. Du leder dig själv, medarbetarna och verksamheten mot målet.

Övrig information

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. Arbetstiden är 39,5 timmar/vecka, som chef tillämpar du förtroendearbetstid. Tillträde omgående, eller enligt överenskommelse.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb