Scania

KONSTRUKTÖR - PRODUKTUPPFÖLJNING LASTBIL

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 8 november 2019
Stängs
den 3 december 2019
Ref:
20194341
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för problemlösning och mekanisk konstruktion med fokus på kostnad och kvalitet? Missa inte chansen att hoppa på tåget och utvecklas som konstruktör inom produktuppföljning chassi - här får du en variation av tekniska utmaningar!
Gruppen Product Follow-Up är en fältkvalitetsorienterad konstruktionsgrupp på chassiutveckling.Vår huvuduppgift är att hitta lösningar på problem rapporterade från Scanias kunder runt om i världen. Nu behöver gruppen förstärkning av ytterligare en kreativ medarbetare.

Vi jobbar främst med uppdrag inom fältkvalitet med exempelvis kyl-, luftinlopp-, fjädring-, styrning-, bränsle- och SCR-system, axlar, bullerkapsling, exteriöra plastartiklar m.m. Vi har även konstruktionsansvaret i produktförbättringar initierade av produktion och inköp men även bemanna sektionens team som arbetar för att minska produktkostnaden på våra lastbilar. Detta medför mycket varierande arbetsuppgifter.

För oss som konstruktionsgrupp inom produktuppföljning är det en spännande period då behovet av upprätthållande av kvalitet är väldigt stort. Parallellt pågår ett högt prioriterat arbete med att få ner kostnaden och vikten på lastbilen.

Gruppen präglas av ett prestigelöst klimat, ett väl fungerande samarbete, öppenhet och humor.

Dina arbetsuppgifter
Ditt första uppdrag kommer vara att delta i sektionens team för att minska produktkostnaden på lastbilen. Ett spännande uppdrag där vi värderar starkt att man kan jobba mål-fokuserat i ett tvärfunktionellt team.

Långsiktigt blir ditt uppdrag som konstruktör att medverka till att förbättra Scanias lastbilar. Du kommer att vara en nyckelperson och tekniskt ansvarig i uppdrag som drivs av dig själv eller av en uppdragsledare i en tvärfunktionell grupp och som pågår allt från en eller någon månad upp till flera år.

I alla uppdrag gäller det att definiera problemet och målbilden, hitta rotorsaken, konstruera och ta fram en lösning som sedan provas ut, verifieras och implementeras. Du har mandat att agera snabbt och kraftfullt. Rollen innefattar en stor variation av arbetsuppgifter och du bygger snabbt upp ett kontaktnät inom andra utvecklingsavdelningar, marknad, produktion och inköp.

Rollen ger en god generell produktkunskap samtidigt som du får möjlighet att fokusera på djupet i någon av avdelningens systemgrupper. Du förväntas ta en aktiv roll i gruppens förbättringsarbete, som bidrar till att förbättra såväl den egna arbetssituationen, kompetensen på gruppen och arbetsprocesser gentemot interna och externa kunder.

Din profil
Du är en teknikintresserad civil- eller högskoleingenjör. Du är en drivande, analytisk och noggrann ingenjör med ett stort intresse för Scania och dess produkter. Arbetet innebär en stor frihet under eget ansvar och kräver att du är självständig, har förmåga att planera och prioritera samt att du har en god förmåga att kommunicera och att du kan presentera och argumentera för dina idéer och lösningar.

Arbetet kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Jag ser att du har konstruktionserfarenhet inom Scania och goda kunskaper i Catia V5.

Ytterligare information
Kontakta gärna Frida Kjellsdotter, +46 8 553 815 24 eller +46 70 081 57 19

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Vi kommer att arbeta med urval och intervjuer löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb