Scania

Funktionsägare inom ADAS

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 8 november 2019
Stängs
den 26 november 2019
Ref:
20194243
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vår sektion, Main systems, ansvarar för Scanias inbyggda chassistyrsystem med helt egenutvecklade funktioner och mjukvara. Vi arbetar agilt i tvärfunktionella team med samlokaliserad kompetens med stort inflytande på vårt arbetssätt och innehåll.

Vill du utveckla avancerade förarstödsfunktioner och säkerhetskritiska system för dagens och framtidens tunga fordon? Då kanske du är den nya medlemmen i vårt team, där du får stora möjligheter att påverka och ges stort eget ansvar.

Vi söker nu en funktionsägare inom ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) till gruppen Central Coordination. Gruppen består av två team och har ett helhetsansvar för utveckling av funktionalitet i Scanias centrala styrsystem. Teamen är sammansatta av personer med olika bakgrund och inriktning inom funktionsutveckling, programmering och testning, där alla har ett stort engagemang för att teamet ska leverera bra affärsvärde på ett effektivt sätt.

Dina arbetsuppgifter

Som funktionsägare för de avancerade förarstödsfunktionerna Advanced Emergency Brake, AEB, och Lane Departure Warning, LDW, är ditt jobb att förbättra funktionerna för att möta nya krav, och att utveckla nya funktioner utifrån kundernas behov och nya lagkrav.

Du kommer att arbeta med funktionsutveckling och kravställning och tillsammans med teamet implementera och testa funktionerna i emulerad miljö och i fordon, från idé till färdig leverans.

Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter och många tvärfunktionella kontakter. Du kommer att ha ett tätt samarbete med funktionsägare för angränsande ADAS-funktionalitet och bidra i utvecklingen av våra kamera- och radarsensorer. Du kommer också att ha täta kontakter med andra delar av organisationen, som våra lagkravs- och certifieringsspecialister och vår marknadsavdelning.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör, högskoleingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du är en driven och kommunikativ person som är intresserad av att utvecklas vidare i din roll. Vi ser även att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta med agila metoder. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Erfarenhet av systemering, systemutveckling, funktionsutveckling, styrsystem, testning eller agila metoder är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta Maja Winstrand Lyman, gruppchef, 08-553 702 74.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb