CGI

Linux-tekniker med stort inflytande, Stockholm/ Örebro/ Västerås

Rekryterare
CGI
Plats
Örebro, Västerås, Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 16 april 2020
Stängs
den 18 april 2020
Ref:
J1219-1119
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi söker Dig som är Linux-tekniker till CGI!

CGI är idag ledande tjänsteleverantör av inloggnings- och underskrifttjänster inom Sverige. Vår eID tjänst har kontinuerligt vuxit sedan starten år 2006, och här får Du möjligheten att följa med på en spännande resa framåt och växa med ett globalt företag som är marknadsledande inom den svenska IT marknaden.

I vår eID-tjänst samlar vi alla relevanta e-legitimationslösningar (bl.a. BankID, Freja eID, eIDAS, Telia, SITHS, m.fl.) och möjliggör för våra kunder att erbjuda dessa som inloggnings- och underskriftsalternativ i sina e-tjänster.

Vi vidareutvecklar vår eID-tjänst kontinuerligt och vi anpassar den både avseende legala krav och utefter marknadsmässiga önskemål. Dessutom utvecklas självklart tjänsten utifrån alla goda idéer som kommer från våra medarbetare!

Mer information om eID-tjänsten finnas att läsa här: https://www.cgi.se/sv/tjanster/business-process-services/elektronisk-identifiering-och-elektronisk-signatur/e-id

Vårt team som vi önskar utöka består idag av fyra medarbetare som har roligt tillsammans och tycker blandningen mellan komplexa tekniska arbetsuppgifter och affärsmannaskapet är spännande.
Du kommer därför att bli en del av ett väldigt kompetent tekniskt team, som leds av en team leader, där teammedlemmarna arbetar med arkitekturfrågor, utveckling, teknisk drift och infrastruktur, kundsupport, tekniskt säljstöd, upphandlingar m.m.
Du kommer att ingå i teknikteamet för eID där system/applikationer driftas som en SaaS-tjänst 24/7 för 100-tals kunder.

Vi ser gärna en sökande som är tekniskt allmänbildad, då arbetsuppgifterna kommer att spänna över ett brett spektrum, men vi viktar samtidigt de personliga egenskaper, såsom ansvarstagande, driv och förmåga att lösa problem väldigt högt.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i teknikteamet för eID där system/applikationer driftas som en SaaS-tjänst 24/7 för 100-tals kunder.

Rollen som Linux-tekniker innebär:
- Konfigurera våra plattformar
- Felsöka i våra system
- Ingå i en beredskapsgruppering för 24/7-drift, där CGI har förmånliga villkor för beredskapsarbete
- Hantera frågor och ärenden från kunder
- Implementera nya kunder
- Delge idéer för förbättringar och tjänsteutveckling för att bidra till tjänstens fortsatta framgångar
- Utföra beställningar/ändringar från kunder
- Närvara i kundmöten som tekniskt säljstöd

Det är viktigt att du under introduktionsperioden är beredd att resa inom Mälardalen, samt att du har ambition att bli en utav våra experter inom elektroniska identifieringar & underskrifter.

Vill du vara med och ta fram nästa generations e-legitimationslösningar?
Hos oss får du arbeta tillsammans med mycket kompetenta kollegor i spännande uppdrag och vi vågar lova inspirerande möten och utveckling. Du får ett spännande jobb med stora utvecklingsmöjligheter och bra kompetensutveckling men framförallt blir du en viktig del i vårt härliga team! Vi erbjuder en personlig karriärsplanering som gör att du har möjlighet att styra din karriär mot en expertroll inom ett visst område och inom kompetensområden som kompletterar rollen med exempelvis branschfokus och ledarutveckling.

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

- Relevant utbildning med inriktning mot IT
- Teknisk kommunikation/nätverkskunskap
- Goda kunskaper i Linux
- Grundläggande kunskaper i PKI
- Svenska & engelska i tal och skrift

Meriterande kompetens är inom något eller flera av följande områden:
- SAML2
- OpenID Connect
- Shibboleth
- ADFS
- Erfarenhet av applikatorisk drift i verksamhetskritisk (SLA-styrd) miljö & 24/7-drift
- Apache2
- Tomcat
- ITIL
- Minst ett programmeringsspråk
- MobilityGuards OneGate-plattform
- Kunskap kring eLegitimationsnämndens, PTS, DIGG:s och eIDAS uppdrag kring eLegitimationer

Som person är du:
- Ansvarstagande
- Driv
- Problemlösande
- Kundfokus

Tycker du det låter intressant att vara en del av vår dröm som betyder att du genom ett delat ägarskap är med och utvecklar vårt företag?
Kontakta då gärna Erik Nord, Tjänsteansvarig eID-tjänsten, på:
erik.nord@cgi.com, eller 070-565 02 38.

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är: 2020-04-30.

Att arbeta på CGI
CGI finns i 40 länder med 77 000 medlemmar, varav närmare 5000 i Sverige i på 30 orter, en kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar. För sjätte året i rad har CGI Sverige fått priset Top Employer. I motiveringen nämns bland annat CGI:s anställningsvillkor, möjligheten till karriärutveckling och starkt ledarskap. Vi har även fått utmärkelsen Karriärföretag för våra unika karriär- och utvecklingsmöjligheter samt utmärkelsen Guldstegen av fackförbundet Unionen för insatserna kring att skapa en arbetsmiljö där det ska vara lika enkelt för kvinnor som för män att satsa på karriären.

Vi hoppas att Du vill vara med och bidra till vår goda arbetsmiljö och vårt jämställdhetsarbete.

Hos oss på CGI får du möjlighet att bli delägare vilket innebär att du kan påverka och bygga framgång samt ta del av de värden du är med och skapar. Som delägare är vi extra engagerade i det vi gör, det påverkar hur vi bemöter våra kunder och varandra. Det är därför vi kallar våra medarbetare för medlemmar. För att vi är mer än medarbetare. Denna möjlighet att bli delägare skapar en unik entreprenörsanda och teamkänsla där alla strävar efter att utveckla företaget. På CGI kallar vi detta ett medlemskap utöver det vanliga.

CGI är en global IT leverantör som levererar högkvalitativ affärsrådgivning, systemintegration och outsourcing tjänster. Vi arbetar sida vid sida med kunder för att omvandla innovation, data och teknik till framgång för dem. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://www.cgi.se

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb