Informationssäkerhetsspecialist

Plats
Jönköping (Län)
Annonserat
den 28 januari 2020
Stängs
den 2 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med informationssäkerhet!

Vi söker

Är du en fena på Informationssäkerhet? Brinner du för att skydda information och säkerställa att informationen finns tillgänglig när och där den behövs? Har du ett strategiskt tänk kring de här frågorna, då ska du läsa vidare!

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom informationssäkerhet, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt (t.ex. genom certifieringar så som CISSP, CISM eller CISA.)
 • Intresse och/eller erfarenhet av strukturerat informationssäkerhetsarbete enligt ISO/IEC 27000-serien.
 • Intresse och/eller erfarenhet av framtagande av styrande dokument inom informationssäkerhet.
 • Arbetat med informationssäkerhet baserat på verksamhetskrav (t.ex. genom riskanalys och informationsklassning)
 • Du behärskar svenska i tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer varför körkort är ett krav.

Placeringen är på vårt regionledningskontor i Jönköping och gäller tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
 

Vi erbjuder

Som informationssäkerhetsspecialist arbetar du på regionövergripande nivå tillsammans med regionens andra informationssäkerhetsspecialister, dataskyddsombud, jurister, IT-personal och andra centrala funktioner i verksamheten. Du stödjer regionens alla verksamheter med rådgivning inom området samt verkar för att regionen följer de lagar och förordningar som finns.

Du har också förmånen att delta i spännande projekt från start till mål i den digitaliseringsresa som pågår inom regionen. Tjänsten erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling och nätverkande på såväl regional som nationell nivå.

Dessutom erbjuder vi generösa anställningsförmåner! Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

I rollen som informationssäkerhetsspecialist arbetar du brett, du arbetar förebyggande med t.ex. framtagande av policy och riktlinjer, informationsklassningar och riskanalyser.

Ditt arbetsområde blir hela Region Jönköpings län och du arbetar bland annat med projekt som spänner över alla verksamhetens processer från upphandling till arkivering.

Du har en rådgivande roll där du utbildar och ger rekommendationer rörande informationssäkerhetsrelaterade frågor vid t.ex. upphandlingar. Du kommer även att delta i arbetet med att utarbeta, förvalta, revidera och kvalitetssäkra styrdokument i regionens "Ledningssystem för
informationssäkerhet" (LIS).

Din roll består bland annat av att:

 • Genomföra och arbeta med riskanalyser och informationsklassningar
 • Agera kravställare mot interna och externa leverantörer vid inköp och upphandlingar gällande informationssäkerhet
 • Öka säkerhetsmedvetenheten för medarbetare i regionen
 • Stödja arbetet med att införa, följa upp och säkerställa att informationssäkerhetskrav uppfylls
 • Arbeta med kontinuitet och incidenthantering samt uppföljning och rapportering
 • Bidra till Region Jönköpings läns fortsatta utveckling och förbättring av informationssäkerhetsarbetet genom löpande omvärldsbevakning av trender och risker samt nätverkande regionalt och nationellt
   

För att du ska trivas hos oss

Du är självgående och tar stort ansvar genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål. Du är lyhörd för verksamhetens behov och kan samarbeta med många olika professioner och delar i verksamheten. Du har en hög integritet tillsammans med ödmjukhet inför uppgifterna. Du har en stor vilja till ständigt lärande och drivs av viljan av att följa upp, förbättra och effektivisera. Erfarenhet från informationssäkerhetsarbete i offentlig verksamhet är meriterande. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Anställningen kan komma att bli aktuell för placering i säkerhetsklass varför svenskt medborgarskap är ett krav. Säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetssamtal kan bli aktuellt före anställning. Sista ansökningsdag är den 2 mars 2020.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta
Informationssäkerhetschef Mikael Bärlin, 072-451 62 99, mikael.barlin@rjl.se.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.