E-hälsomyndigheten

Leveransledare/Förvaltningsledare-IT/Teknisk projektledare

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 29 januari 2020
Stängs
den 17 februari 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för IT-utveckling och tycker om att leda?

Vi på E-hälsomyndigheten arbetar för att Vision e-hälsa 2025 ska bli verklighet. Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter. Det gör vi genom att samordna regeringens satsningar inom e-hälsa och erbjuda ett antal produkter och tjänster till individer och professioner. Vi använder vår kunskap om digitaliseringens möjligheter för att bidra till ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg.

Vi söker nu en leveransledare till avdelningen Digitalisering. Avdelningens uppdrag är att skapa förutsättningar för omsorgen, hälso- och sjukvården att fullt ut kunna använda möjligheterna med ny teknik samt att på uppdrag av beställare inom myndigheten tillhandahålla information på ett optimalt, säkert och kostnadseffektivt sätt, via standardiserade gränssnitt.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Du planerar, leder, coachar och följer upp teamets arbete och säkerställer att viktiga tjänster och aktiviteter genomförs enligt fastställda planer. Du arbetar i nära samarbete med såväl teamet som produktägare och andra leveransledare. Du följer utvecklingen och trender inom IT-området.

Vi arbetar idag med systemförvaltningsmodellen pm3 och andra ramverk för agilt arbete. Vi är inne i en förändringsresa och ser fördelar med att arbeta ännu mer agilt och vill att du är med och bidrar till det.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning inom data/IT, eller annan relevant utbildning/yrkeserfarenhet vi bedömer likvärdig 
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet av att leda, gärna inom IT-området
  • Erfarenhet av arbete med IT-nära systemförvaltning, eller av utveckling/systemtest i mjukvarulösningar
  • God förmåga i svenska språket, såväl tal som skrift

Som person har du en förmåga att leda samt är självgående, mål- och resultatinriktad och tydlig i ditt sätt att kommunicera.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av att arbeta med systemförvaltningsmodellen pm3
  • Erfarenhet av att arbeta med agila arbetsmetoder, tex Scrum, Kanban
  • Erfarenhet av storskaligt agilt arbete, t ex SAFe
  • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar. Arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Pontus Ahl, enhetschef på Leverans och innovation, tel 010-458 62 08, HR-specialist Ulrika Lind, tel 010-458 63 48, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 17 februari 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb