Project Manager till IMI i Linköping

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 4 februari 2020
Stängs
den 13 mars 2020
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara en del av en stabil organisation med långsiktigt tänk och ett starkt kundfokus? Industri-Matematik International AB (IMI) i Linköping fortsätter att expandera och söker en driven projektledare som letar efter intressanta utmaningar. Vi söker dig som kan ta ansvar för större och verksamhetskritiska IT-projekt för våra kunder inom logistik och distribution. Låter detta som något för dig? Då tycker vi att du ska fortsätta läsa!

Om företaget

Industri-Matematik International AB (IMI) är ett mjukvaruutvecklingsföretag med kontor i Sverige och deras kunder är företag som ser effektiva och dynamiska logistiklösningar som en av sina viktigaste konkurrensfördelar. De har kunder både inom Sverige och internationellt. Apotek Hjärtat, Ahlsell, Norges-Gruppen, och Schenker Logistics är bara några exempel.

På kontoret i Linköping, beläget mitt i stadskärnan, finns en jämn könsfördelning och kollegorna arbetar i en vänskaplig arbetsmiljö där roliga aktiviteter utförs både på och utanför arbetsplatsen. Kollegiet stöttar varandra genom aktiviteter som mentorskap och utbildningar, allt för kontinuerlig kompetensutveckling och goda utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Dina arbetsuppgifter

Som Project Manager på IMI kommer du att fungera som en dynamisk projektledare, där komplexiteten och omfattningen varierar från projekt till projekt, men där målet alltid är att leverera överenskommet slutresultat. Du ansvarar för att leda företagets duktiga utvecklare från projektdefinition till leverans.

Projekten är inriktade mot införande, uppgradering eller integration av våra standardmjukvaror, ibland med inslag av mer omfattande systemutveckling. Projekten drivs i tätt samarbete med IMI’s kunder, och du har många olika kontaktytor hos kunden, från företagsledning till systemanvändare. Du håller i alla aspekter av projektet, från planering till kontroll och uppföljning av aktiviteter och lönsamhet. I rollen ingår även ansvar för coachning och feedback till projektdeltagarna så att såväl individen som projektteamet utvecklas kontinuerligt.

Vidare kommer du även vara en viktig spelare för att vidareutveckla företagets metoder, verktyg och processer för projektstyrning. Din placering är vid kontoret i Linköping och några större resor i tjänsten kommer inte att krävas. Företagets kunder finns huvudsakligen i Norden och är ofta större företag med återkommande projektbehov och långsiktiga relationer.

Din profil

Du är troligen civilingenjör eller motsvarande, alternativt har du ett par års erfarenhet av projektledning. Du har god förståelse för IT och mjukvaruutveckling och gärna erfarenhet av att leda IT-projekt där du är väl förtrogen med projektmetodik och verktyg för projektstyrning. Du har ett strukturerat och analytiskt förhållningsätt till dina arbetsuppgifter som bidrar till ett effektivt genomförande.

Som person tror vi att du är social, engagerad och serviceminded samtidigt som du utstrålar ett lugn och kan bibehålla ett överblicksperspektiv genom hela arbetet. Du har en god förmåga att lyssna på andra och du har viljan att motivera dina teammedlemmar samt besitter en god kommunikativ förmåga, både internt och med kunder.

Vidare ser vi att du är resultatorienterad och duktig på att prioritera och driva frågor till beslut samt att du har en stor drivkraft i att förändra, förbättra och utmana. Du är en självgående person som gärna bidrar till förhöjd arbetsglädje. Då kunderna är internationella och dokumentation sker på både svenska och engelska krävs goda kunskaper i båda språken. Det är meriterande om du har erfarenhet från logistikområdet och från mer komplexa affärs- eller logistiksystem.

Välkommen till IMI – här råder övertygelsen att din trivselnivå på jobbet är direkt avgörande för hur du presterar. Därför görs stora investeringar i både personal och produkt. De är måna om att du har en balans mellan arbete och fritid och känner att du kan utvecklas på jobbet.

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar IMI med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansöknings-datum, därför uppmuntrar vi dig att söka tjänsten redan idag. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Karlsson, 013–473 20 68 alt. alexandra.karlsson@skill.se