It-tekniker med inriktning it-säkerhet

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 februari 2020
Stängs
den 28 februari 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

It-tekniker med inriktning it-säkerhet - bidra till att säkra Regeringskansliets skyddsvärda information

Signalskydd och Separata System, RK IT, Förvaltningsavdelningen

Vill du stödja regeringen med att säkerställa it-säkerheten inom Regeringskansliet? Har du det som krävs för att lyckas i rollen som tekniker inom server- och klientområdet med fokus på att säkra Regeringskansliets skyddsvärda information? Vi erbjuder nu utvecklande roll som it-tekniker inom säkerhetsområdet.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med andra med att supportera, underhålla, övervaka och säkra de system som gruppen har i uppdrag att förvalta. Du och dina kollegor utgör ett team av it-tekniker som arbetar med separata it-lösningar med hög säkerhetsnivå.
Arbetsuppgifterna kräver att du har ett gott omdöme, en hög integritet och är säkerhetsmedveten. Du kommer ges möjligheten att vidareutbilda dig och skaffa dig ytterligare erfarenhet inom säkerhetsområdet.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Du har ett stort intresse av teknik och följer olika forum för att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad gällande aktuella sårbarheter och ny teknik.

Du har erfarenhet av att arbeta med Microsoft baserade it-miljöer, nätverk och dess komponenter i en support- och driftroll. Scripting är ett naturligt verktyg för dig som du använder för att förenkla och automatisera ditt arbete. Du har kunskap och erfarenhet av servrar, klienter, virtualisering, Microsoft Active Directory och Group Policys.

Det är meriterande om du kan analysera loggfiler, härdning av applikationer och operativsystem, kunskap om hantering av skyddsvärd information samt övervakning. Vi ser även positivt att du har kunskaper inom andra it-områden ex databaser, PKI och totalförsvarsgemensamma säkerhetssystem.

Det är meriterande men inget krav att du har en högskoleutbildning inom it-området, men det viktiga är att du är intresserad och vill utvecklas inom it-säkerhet!

Dina egenskaper
Du är proaktiv och lyhörd för verksamhetens behov och utveckling. Du ligger steget före, ser vad som behöver göras och tar tag i det. För att passa i rollen är det viktigt att att du är noggrann, ansvarstagande och kan utrycka dig väl i både tal och skrift. Rollen kräver att du har god integritet, prioriteringsförmåga och förmåga att arbeta såväl självständigt som i nära samarbete med andra.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Servicearbete utanför ordinarie arbetstid kan förekomma.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Edward Miller som är gruppchef, på 08-405 18 30. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Susanna Wiener). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 28 februari.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb