Nätverkstekniker - säkra Regeringskansliets separata nätverksmiljöer

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 februari 2020
Stängs
den 28 februari 2020
Kategori
Nätverk, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Signalskydd och separata system, RK IT, Förvaltningsavdelningen

Vill du stödja regeringen med att säkerställa it-säkerheten inom Regeringskansliet? Har du det som krävs för att lyckas i rollen som nätverkstekniker med fokus på att säkra regeringskansliets separata nätverksmiljöer? I så fall tror vi att rollen som Nätverkstekniker med inriktning it-säkerhet kan vara något för dig.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med andra med att supportera, underhålla, övervaka och säkra de nätverk som gruppen har i uppdrag att förvalta. Du och dina kollegor, utgör ett team av it-tekniker som arbetar med separata it-lösningar med hög säkerhetsnivå. Arbetsuppgifterna kräver att du har ett gott omdöme, en hög integritet och är säkerhetsmedveten. Du kommer ges möjligheten att vidareutbilda dig och skaffa dig ytterligare erfarenhet inom säkerhetsområdet.
Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Du har ett stort intresse av teknik och följer olika forum för att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad gällande aktuella sårbarheter och ny teknik.

Du har erfarenhet av nätverksmiljöer som tillhandahåller Microsoft baserade produkter. Du har arbetat som nätverkstekniker under ett antal år då du fått erfarenhet av Ciscoprodukter, IOS/ASA, WAN/LAN och VPN, Unix/Linux och Windows. Du arbetar idag med avancerad konfiguration av routrar, brandväggar och switchar samt är en van användare av script.

Det är meriterande om du har erfarenhet av totalförsvarsgemensamma säkerhetssystem samt om du har arbetat med skyddsvärd information, övervakning, loggning och larmhantering.

Du har en högskole- eller universitetsutbildning inom it-området eller annan lämplig utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet eller certifieringar.

Dina egenskaper
Som person är du serviceinriktad, analytisk och pedagogisk samt har ett högt säkerhetstänk. Du är van att ta ansvar och är strukturerad och noggrann. Du vill arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som du också uppskattar att samarbeta med andra. Vidare har du en vilja och förmåga att utveckla it-miljön och dess processer.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Servicearbete utanför ordinarie arbetstid kan förekomma.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Edward Miller som är gruppschef, på 08-405 18 30. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Susanna Wiener). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 28 februari.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb