Systemutvecklare

Plats
Borås (Stad), Västra Götaland
Annonserat
den 12 februari 2020
Stängs
den 23 februari 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Södra Älvsborgs Sjukhus, Utvecklingsstaben

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

En viktig roll på ett sjukhus under utveckling
Södra Älvsborgs sjukhus är inne i en spännande förändringsprocess där medarbetarnas innovation och förbättringar tillsammans formar framtidens sjukvård utifrån patientperspektivet.

Om vår lediga tjänst
Hos oss kommer du bli en del i SÄS utdatateam, vi i utdatateamet arbetar med utveckling, underhåll, dokumentation av systemlösningar som stödjer SÄS behov av effektiva beslutstöd. Du kommer att få möjlighet att driva mindre interna BI-projekt inom SÄS tillsammans med verksamheten men även göra information från sjukhusgemensamma system för uppföljning och styrning av SÄS olika verksamheter tillgängliga.

En stor del av din roll som systemutvecklare kommer att innebära ett nära samarbete med verksamheterna på SÄS för att finna nya innovativa bra lösningar, i detta ingår även utbildning och stöd till användare.  Vi i utdatateamet samarbetar även med övriga förvaltningar inom VGR. Arbetet med databas och ETL utveckling sker i Microsoft SQL Server och presentationsverktygen som vi använder idag är Cognos Analytics och Power BI.

Västra Götalandsregionen ska ersätta stora delar av vårdens IT-system med en ny modern och gemensam vårdinformationsmiljö. Framtidens vårdinformationsmiljö, FVM, är ett omfattande och långsiktigt förändringsprogram som väntas pågå i minst fyra år framåt och är ett samarbete mellan VGR och kommunerna i Västra Götaland. Södra Älvsborgs Sjukhus ingår i den första grupp verksamheter som kommer få ta del av denna moderna IT-miljö. Med t ex ett gemensamt journalsystem och en samlad läkemedelslista per patient ska det bli enklare för alla aktörer inom hälso- och sjukvården att samverka samt utveckla nya sammanhållna arbetssätt för den bästa vård för våra patienter. Denna roll kommer vara en del i att tillsammans med våra lokala utvecklingsresurser finna nya smarta lösningar runt utdata som kan skapa framtida innovativa sätt att se på, resultatinformation, återkoppling och förbättringsmöjlighet i kliniskt-, utvecklings samt ledningsarbete.

Vi erbjuder dig
• ett utmanande arbete med stor möjlighet att bidra i sjukhuset utveckling
• möjlighet att utvecklas i en miljö med högkompetenta kollegor där ni tillsammans skapar innovationer och utveckling i SÄS vårdsystem
• ett arbete där din insats kan göra skillnad för väldigt många patienter och medmänniskor
• möjlighet att utvecklas inom Sveriges största offentliga arbetsgivare med många karriärvägar
• möjlighet att verka på ett sjukhus med en genuint god utvecklings- och forskningsmiljö

Om oss
Din nya arbetsplats kommer att vara på utvecklingsstaben där vårt uppdrag är att ansvara för strategisk utveckling inom t ex hälsofrämjande arbete, vårdutveckling, förbättringsarbete, processutveckling, analys, ledningssystem, patientsäkerhet och digitalisering. Hos oss får du arbeta i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor som har olika erfarenheter vilket bidrar till mångfald och utveckling.

Din profil
Du som söker ska ha eftergymnasial utbildning så som systemvetare eller annan för arbetsuppgifterna relevant eftergymnasial utbildning. Vi ser även att du har arbetslivserfarenhet från liknande tjänst samt dokumenterade kunskaper inom datalager och SQL, vi använder MS SQL Server 2012 inklusive SSIS och SSAS.

För att passa i rollen som systemutvecklare ser vi att du har analytisk förmåga samt att du arbetar självständigt med struktur och planering av ditt arbete. Du behöver kunna samarbeta, ha god kommunikativ förmåga, kunna ta initiativ och vara givmild med att dela med dig av dina erfarenheter. För att klara uppdraget behöver du även vara serviceinriktad med en god förmåga att omsätta krav till lösning.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/592
Kontakt Peter Häyhänen, utvecklingschef , 033 - 616 40 55
Jessica Ekström Essen, enhetschef IS IT, 033- 616 44 91

Facklig företrädare Aktuellt fackförbund nås via sjukhusets växel , 033-616 10 00

Publicerat 2020-02-03
Sista ansökningsdag 2020-02-23

Liknande jobb

Liknande jobb