Scania

Elkonstruktör för riggutveckling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 19 februari 2020
Stängs
den 5 mars 2020
Ref:
20200106
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Tycker du om att varva konstruktionsarbetet med att vara ute i laboratoriumverksamheten nära produkten kan du vara rätt person för oss på NLRE. Vi på NLRE ansvarar för utvecklingen av el- och automationssystem för rigg- och provanläggningsprojekt på Scanias världsledande provningslaboratorium. Arbetet sker i uppdrag samt projektform och ofta tvärfunktionellt tillsammans med granngrupperna inom mekanik och mjukvara. Vi ansvarar även för riggsäkerheten vilket till exempel innebär att vi utvecklar system som övervakar kritiska parametrar för att riggproven ska kunna stoppas på ett kontrollerat sätt utan att skada människa eller utrustning. Gruppen består idag av åtta anställda och en konsult. Scanias provriggar blir hela tiden fler och Scanias satsningar på elektrifiering av fordon ger gruppen många spännande utmaningar framöver.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet omfattar nykonstruktion, förvaltning samt upphandling av el- och automationssystem. Du deltar i hela utvecklingsprocessen: kravspecifikation, konstruktion, installation, driftsättning och dokumentation. Vi deltar aktivt i projekt och uppdrag där du kommer vara gruppens representant med uppgiften att säkerställa att vi tar fram de säkraste och mest kostnadseffektiva elsystemen för att möta våra kunders krav och behov. Konstruktionsarbetet sker framför allt i Electric P8. Det finns också möjlighet att utveckla och förvalta vårt arbetssätt i CAD-verktyget Eplan Electric P8 och säkerhetsarbetet med AS-i i våra förvaltningsgrupper.

Din profil

Som person är du en lagspelare, du har lätt för att samarbeta med andra. Du är driven och är inte främmande för att lära dig nya saker. Kvalitet är viktigt för dig, du tar ansvar för dina leveranser. Du har lämplig utbildning inom el/elektronikområdet eller har några års arbetslivserfarenhet av att jobba med elkonstruktion. Rollen kräver att du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal och i skrift.

Vi erbjuder

Ett team med lång erfarenhet som tycker om att umgås privat. Varierande arbetsuppgifter med stora utvecklingsmöjligheter och en möjlighet att skapa ett brett nätverk inom Scania. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gruppchef Rami Ramström Baitar, 08-553 52599.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla cv och personligt brev.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb