Polismyndigheten

Systemutvecklare till polisens brottsutredande system

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 februari 2020
Stängs
den 3 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 900 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vår uppgift på den brottsutredande sektionen av IT-system är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att polisens brottsutredande verksamhet har bästa tänkbara IT-system, och kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet.

Nu söker vi en Systemutvecklare med agil profil. Hos oss kommer du kunna gå hem från jobbet varje dag och känna att det du har gjort har varit meningsfullt, så tveka inte att söka!

Arbetsbeskrivning

Polisens system för brottsutredningar utvecklas av tio olika team som förvaltar en rad olika produkter. Du kommer att arbeta i ett team på mellan 4-7 personer som tillsammans med andra team förvaltar och utvecklar system kopplade till brottsutredning på ett eller annat sätt.

Tillsammans med ditt team kommer du leverera användarcentrerade och smarta lösningar som riktar sig till olika typer av användargrupper allt från polis i yttre tjänst till utredare med inre tjänst. Vi strävar efter att jobba nära verksamheten i korta iterationer för att snabbt och smidigt kunna leverera det som ger mest nytta för vår förmåga att utreda brott.

Under 2020 kommer vi bl.a. arbeta med följande områden:

• Förbättra samarbetet mellan den forensiska (kriminaltekniska) verksamheten och polisens utredare
• Bildanalys för att underlätta handläggning och utredning av ärenden från våra automatiska trafikkameror
• Utveckla och vidareutveckla mobila (iOS) applikation för poliser i yttre tjänst
• Utveckla nytt och modernisera Misstanke- och Brottsregistret
• Ansluta våra system till polisens olika e-tjänster för att kunna ge bättre service till allmänheten

Inom sektionen jobbar vi för att teamet arbetar tvärfunktionellt där alla medarbetare bidrar med sin huvudkompetens och där alla hjälps åt att ta ansvar för den gemensamma leveransen. Vi förväntar oss att alla som arbetar hos oss har ett intresse att utvecklas både på bredden och djupet. Alla hjälps åt där man kan för att gå i mål med våra leveranser innan vi påbörjar nästa sak. Genom att fokusera på att få klart saker får vi mer gjort än att arbeta med många saker parallellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk utbildning inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
• Erfarenhet av att arbeta i ett agilt team
• Några års erfarenhet av utveckling i Java
• Minst ett års erfarenhet av JavaScript eller Angular (eller motsvarande ramverk)
• Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift


Det är meriterande om du har:
• Testdriven utveckling
• Testautomatisering
• Erfarenhet inom iOS mobilutveckling
• Erfarenhet av arbete som scrum master
• Erfarenhet av att driva förändringsarbete inom agila arbetssätt

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och vågar ta för dig. Eftersom det mesta av arbetet sker tillsammans med ditt team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar.

Du behöver vara bra på att analysera problem samt ha en god förmåga att prioritera och arbeta utifrån prioritering eftersom arbetet innebär att du i varje uppdrag kommer hantera en stor mängd information och krav. Underlag till vår utveckling får vi genom feedback från våra användare samt krav från verksamhetsutvecklare, processägare och från ny lagstiftning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Kim Björk, gruppchef, mobil 010-56 372 86

Annica Karlsen, Hr-konsult, annica.karlsen@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den mars 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb