Systemutvecklare av samhällskritiska system

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2020
Stängs
den 15 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du systemutvecklare som kan Java och kanske även har erfarenhet av C? Vi söker nu en erfaren systemutvecklare som vill bli en del av vårt härliga team. Låter det som något för dig? Sök idag!

Om jobbet

Du kommer att arbeta i ett agilt team med erfarna kollegor där ni tillsammans planerar och ansvarar för leveranser i samhällskritiska system. Varje medarbetare är lika viktig eftersom teamet löser uppgifter tillsammans, hela vägen från krav till produktionssättning. Vi har flera generationer av teknik, plattformar och verktyg och vår komplexa verksamhet och utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar.

Arbetet utförs i en förvaltningsorganisation i vilken det samtidigt pågår en teknisk analys av transformation till mikrotjänstarkitektur på vår nya plattform Openshift. Agila metoder har tillämpats inom delar av Skatteverket under en längre tid och nu pågår arbetet med att införa ett gemensamt agilt arbetssätt inom organisationen med hjälp av SAFe.

Du jobbar med felsökning för att lösa komplicerade problem/fel, samt utföra enhetstester och integrationstester med andra delsystem. Du kommer även arbeta med den äldre generationens applikationer och på samma gång ha en fot i framtiden där vi arbetar mot att realisera en förflyttning till ny teknik och en ny plattform.

Du tillhör applikationsenhet 1, på leverans- och portföljsektionen på it-avdelningen med placeringsort i Solna.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • vara nyfiken, nytänkande och driva utveckling
  • ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift
  • ha god struktur i ditt arbete
  • vara lösningsinriktad, se helheten och ha förmågan att tänka utanför det egna området
  • ha god samarbetsförmåga
  • ta ansvar - ”You build it you run it!”.

Du ska även ha:

  • relevant högskoleutbildning inom it och/eller flerårig arbetslivserfarenhet inom it
  • aktuell flerårig arbetslivserfarenhet av systemutveckling i Java.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av C, förståelse för Linux och erfarenhet av att arbeta agilt. Det är även önskvärt att ha förståelse för Tuxedo 12 middleware platform, Eclipse C++ Development Platform, Red Hat Enterprise Linux Server eller liknande miljö, samt erfarenhet av att utveckla komplexa system i större organisationer. Det är önskvärt med kunskap av frontendutveckling,DevOps, IntelliJ, testautomatisering, Oracledatabas, Oracle Weblogic Server, Git, Gradle, Maven.

Bra att veta

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/180
Kontakt Per Burman, Sektionschef, 010-5741265
Julia Halén, HR-specialist Rekrytering, julia.halen@skatteverket.se
Facklig företrädare Jeanette Forsgren, ST, 010-572 31 99
Malin Westlie, Saco, 010-574 90 28

Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-15

Liknande jobb

Liknande jobb