IT-drifttekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 14 februari 2020
Stängs
den 19 februari 2020
Ref:
20586
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Driftavdelningen vid Försvarsmaktens centrum för utveckling av ledningssystem, Utvecklingscentrum (UtvC), har uppgiften att vidmakthålla, samordna nyttjandet och ansvara för systemdrift vid UtvC. Avdelningen består av nio medarbetare och tillhör organisatoriskt stödenheten vid Ledningsregementet.

Utvecklingscentrum stödjer produktionen av försvarsmaktens ledningssystem genom hela processen från utvecklingsstadiet till utbildning och leverans till förbanden. Målsättningen med UtvC är att skapa en dynamisk miljö som medger en effektiv produktion av ledningssystem. Nyttjandet av lokalerna ska vara flexibelt och passa för olika verksamheter exempelvis: utveckling, integrering, tekniska prov, verifiering och validering, systemförvaltning, systemöverlämningar, utbildningar, konferenser och övningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-drifttekniker arbetar du med drift och underhåll samt nyetablering av lokala IT-system baserade på Crestron Digital Media och Windows Server. Du arbetar med upprättande och vidmakthållande av systemdokumentation och användarinstruktioner. I dina arbetsuppgifter ingår även;
 • Teknik och logistikstöd till besökare/kunder i anläggningen vid konferenser/övningar
 • Hjälp och stöd vid planering samt dukning vid konferenser/övningar
 • Stöd till övrig fast verksamhet i anläggningen
 • Ansvar för teknikutrustning i konferensdelarna samt för den tekniska plattformens status vid UtvC
 • Materielhantering av teknisk utrustning i anläggningen
 • Ansvar för utveckling och design av systemlösningar vid UtvC i samverkan med övriga avdelningar och/eller externa enheter/företag
 • Stödja chef på driftavdelningen i budgetplaneringen avseende teknikstöd och materiel

Kvalifikationer
 • Erfarenhet och kunskap inom tekniskt stöd Crestron Digital media
 • Erfarenhet av IT-drift med högt kundfokus
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Körkort klass B

Meriterande
 • Erfarenhet av IT-drift i större organisationer
 • Utbildning med inriktning IT/drift

Personliga egenskaper Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och hög ambition avseende kundservice och problemlösning. Du är initiativrik, driven och duktig på att skapa goda kundrelationer. För att lyckas i din roll bör du kunna växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du bör även ha ett flexibelt arbetssätt samt god förmåga att hantera snabba förändringar.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning.
Arbetstiden är förlagd dagtid. Kväll och - helgtjänstgöring kan förekomma.
Arbetsort: Enköping
Tillträde: enligt överenskommelse.
Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Avdelningschef/förvaltare, Lennart Rahmberg, telefon 0171-157700
Handläggare administration, Ann Taliveer, telefon 0171-157735
Enhetschef Major, Anders Danielsson, telefon 0171-157244

Fackliga företrädare
OFR/O - Magnus Johansson
SACO-S - Carl-Johan Pettersson
SEKO Försvar - Eric Todic
OFR/S - Inge Bäcklin
Samtliga nås via växel 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb