Teletekniker teknisk bevakning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Umeå, Västerbottens län, Sverige
Annonserat
den 14 februari 2020
Stängs
den 30 mars 2020
Ref:
20581
Kategori
Nätverk, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten söker en teletekniker inom teknisk bevakning och säkerhetsprodukter till Umeå.

Med Teknisk bevakning menas den teknik som ersätter eller kompletterar manuell bevakning med hjälp av bevakningspersonal. Vanligt förekommande delsystem som skapar ett Tekniskt bevakningssystem är:
 • Inbrottslarm/integrerade säkerhetssystem
 • Passerkontrollsystem
 • Kameraövervakningssystem
 • IT-system

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter som teletekniker innebär drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens Tekniska bevakningsinfrastruktur. Med drift- och underhåll menar vi främst driftsättningar, förebyggande (tillsyner/revisioner) och felavhjälpande underhållsarbete av tekniska bevakningssystem samt fortlöpande systemförändringar. Området omfattar främst larm-, passer- och CCTV-system med tillhörande IT-infrastruktur (servrar, klienter, switchar, routrar, brandväggar och övriga ingående komponenter). Arbetet kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem.

I arbetet krävs det ibland att arbetet sker på hög höjd i master och torn (upp till 60 meter).

Vidare ingår att hantera och svara på frågor inom området, ge tekniskt stöd till organisationen och till beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt (t ex vid nyinstallationer).

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför drift- och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem (telenät-, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt IT-system). Genomförandeenhet Norr är en av dem.

Enheten har en geografisk spridning som i stort sett omfattar Norrland och är bemannad med både militär och civil personal. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Umeå. Vid FMTIS avdelning i Umeå är vi idag 12 medarbetare.

Arbetet är i första hand förlagt inom det geografiska arbetsområdet Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrlands län, men även övriga delar av landet förekommer. Det kan också innebära att delta i systemstödsresor i utlandet.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Möjlighet att fokusera på kvalitet före kvantitet.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning (tele, elektronik) eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift (svenska och engelska).
 • Körkort lägst B.
 • Tjänsten kräver god fysisk förmåga med ett sunt förhållningssätt till din hälsa.
 • Tjänsten kräver arbete på hög höjd. Godkänd läkarundersökning krävs för anställning. Lagstadgad läkarundersökning (AFS 2005:6) ordnas av Försvarsmakten i samband med anställning.

Meriterande
 • Aktuell och relevant erfarenhet av service och underhåll på tekniska bevakningssystem.
 • Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
 • Uttagen elbehörighet.
 • Kunskaper om UPS.
 • Genomförd militär grundutbildning.
 • BE- och eller C-körkort.
 • Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du kan självständigt lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklings¬orienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör. Resor inom tjänsten förekommer frekvent. Jourtjänstgöring kan förekomma. För tjänsten krävs en godkänd läkarundersökning.

Befattningen är en tillsvidareanställning heltid som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Umeå

Ansök så snart du har möjlighet. Urval sker fortlöpande under ansökningstiden.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-29.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Avdelningschef, Jonas Jonsson, 076-104 89. För upplysningar angående anställnings-villkor kontakta HR-generalist Jonatan Skoglund, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Hans Monthan

OFR/O Wiveka Hörlin Wisborg

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.