Systemförvaltare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 14 februari 2020
Stängs
den 1 mars 2020
Ref:
20593
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga, Enköping och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Aktuellt system är ett underhållssystem för flygfarkoster inom Försvarsmakten och används även av exportländerna för JAS 39 (Tjeckien, Ungern och Thailand). Som systemförvaltare inom systemet kommer du ingå som en medlem i SFE:s förvaltningsteam, teamet består idag av 4 personer.

SFE:s förvaltningsteam är ansvariga för applikationen i systemet och i denna roll ingår bland annat att hantera felsökning och felavhjälpning, ändringsförfrågningar och testning av ny funktionalitet samt att vara länken mellan flygverksamheten och den tekniska systemförvaltningen som idag är utlagd på extern leverantör.

Önskvärda kvalifikationer
  • Relevant examen, exempelvis systemvetenskaplig linje från högskola eller motsvarande förvärvad erfarenhet.
  • Erfarenhet av systemförvaltning, test och dokumentation av IT-system.
  • Kunskap och erfarenhet av databaser.
  • Kunskap och erfarenhet av datakommunikation.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och som har ett driv att utveckla både dig själv och verksamheten i teamet. Du ska vara nyfiken, noggrann och säkerhetsmedveten. Du ska kunna bidra med ett professionellt bemötande av medarbetare, kundverksamhet och externa leverantörer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete med kunniga och engagerade medarbetare.

Fysisk träning ingår under arbetstid.

Övrigt

Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Säkerhetsprövning kommer att genomföras i samband med provanställning. Svenskt medborgarskap krävs.

Arbetsort: Arboga.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Sektionschef, Mats Peterson 070-620 73 54

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS SFE är:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-01.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb