Blivande expert inom säker hårdvara till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 14 februari 2020
Stängs
den 31 mars 2020
Ref:
20524
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Är du intresserad av elektronik och hur elektronik möter IT-säkerhet? Vet du, eller vill du lära dig hur hårdvara designas för att förhindra manipulation av obehöriga? Hos oss får du möjligheten att fördjupa dig inom många olika aspekter inom området säker hårdvara!

Arbetsuppgifterna

Som blivande expert på säker hårdvara på Tekniksektionen medverkar du till att hårdvaran i Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter uppfyller våra högt ställda säkerhetskrav.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att, ur ett säkerhetsperspektiv, analysera och granska levererade lösningar i form av dokumentation, PCB-layout, HDL kod och simuleringar. Du identifierar möjliga attackvektorer samt kravställer skydd mot dessa. I detta ingår exempelvis att bedöma feltolerans samt skydd mot fysiska attacker.

Utifrån ditt expertområde kommer du att vara involverad i hela processen från kravställning av nya produkter, löpande granskning under utveckling samt granskning av levererade produkter, du kommer även till viss del modellera med egna program.

I arbetsuppgifterna ingår det även att följa internationell akademisk och industriell utveckling inom skydds-, och attackmetoder och baserat på dessa utveckla sektionens granskningsmetodik samt krav för framtida system.

Personliga egenskaper

Du brinner för ditt område och har ett driv att lära dig nytt och växa in i rollen. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra. En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bredd inom elektronikområdet och intresse av IT-säkerhet. Du har kännedom om programmering, FPGA-implementering och test samt kretskortslayout, liksom kunskaper om systemdesign ur ett hårdvaruperspektiv.

Du förväntas kunna skapa dig förståelse för komplexa konstruktioner utifrån datablad, källkod, scheman och dokumentation på svenska och engelska.

Du är civilingenjör i elektroteknik eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av systemsäkerhet eller design av driftsäkra system från angränsande områden såsom fordons-, flyg-, järnvägs- eller telekombranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av test och verifiering av hårdvara. Har du erfarenhet av forskning alternativt djupare kunskap inom ett eller flera hårdvarurelaterade områden är även det meriterande.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjlighet att utveckla dig själv och dina expertkunskaper inom fokusområden som du själv har möjlighet att påverka. Vi erbjuder även goda friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt

Ytterligare information om tjänsten kan ges av sektionschef Anna-Lena Welling som nås på anna-lena.welling@mil.se

Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter Anders Markow (SACO/Försvar), Roger Ericsson(OFR/O) som nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa (OFR/S) nås på 08-402 40 11.

Sökord: hårdvara, FPGA, ASIC, HDL, VHDL, Verilog, hårdvaruarkitektur, hårdvarudesign, produktutveckling, PCB, kretskort, analog konstruktion, digital konstruktion, krypto, kryptologi, design, IT-säkerhet, programmering, systemsäkerhet, verifiering, testning, granskning, sidokanalsattacker, fysiska attacker, feltolerans, forskning.

--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb