Ing 2 söker IT-handläggare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Eksjö, Jönköpings län, Sverige
Annonserat
den 14 februari 2020
Stängs
den 9 mars 2020
Ref:
20647
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Verksamheten vid Göta Ingenjörregemente (Ing 2) expanderar och för att möta detta söker Regementstabens Ledningssystemavdelning (G6) en IT-handläggare. Ledningssystemavdelningen leder och följer bland annat upp Regementets nyttjande av IT-system, sambandsutrustning och telefoni (fast och mobil).

Ledningssystemavdelningen deltar i planläggning och genomförande av insatser och övningar samt har ansvar för viss utbildning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet omfattar bland annat kontroll, värdering och godkännande av IT-beställningar som sedan naturligt övergår till registerhållning av beställd utrustning och uppföljning av Service level aggrement (SLA). I arbetet ingår deltagande i möten rörande såväl IT- som infrautbyggnation I arbetet ingår också deltagande i Regementsstabens ordinarie stabsarbete.

IT-handläggaren är webbansvarig för Ledningssystemavdelningens sida på Försvarsmaktens Intranät.

IT-handläggaren skall vara beredd genomgå utbildning i signalskydd och RAKEL-hantering.

Kvalifikationer
  • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
  • Goda datorkunskaper inklusive Windows operativsystem och Officepaket
  • Körkort klass B

Meriterande
  • Genomförd militär grundutbildning/GMU
  • Tidigare erfarenhet av arbete som IT-handläggare/beställare
  • Tidigare anställning i Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet
  • Kunskaper om Försvarsmaktens materiel och redovisningssystem LIFT och PRIO/SAP
  • Share Point kunskaper
  • Godkänd signalskyddsutbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tar gärna initiativ, kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar likväl som att ingå i ett team.

Du har god analytisk förmåga och utför uppgifter med hög kvalitet. Då Försvarsmakten är föränderlig behöver du kunna söka ny information och ta till dig nya uppgifter och vara redo att lära dig det som behövs för att lösa uppgiften.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort är Eksjö, tjänsteresor förekommer.
Tillträde sker enligt överenskommelse dock senast 2020-06-30.

Urval och intervjuer
Urval genomförs v.11 och intervjuer genomförs prel. v.12.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Dan Ahlström, chef LedningssystemavdelningenTel: 070-600 29 70, dan.ahlstrom@mil.se.

Urban Andersson, LedningssystemofficerTel: 070-601 22 57, urban.andersson@mil.se.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Albin Sand , HR-generalist.
Tel: 076-612 12 87.

Fackliga företrädare nås via växel 0381-180 00

Sofie Bergkvist, SACO

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet

Mats Felix, SEKO

Jonas Larsson, Officersförbundet

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.