Biträdande utvecklingschef med intresse för mjukvaru- och teknikutveckling

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 februari 2020
Stängs
den 5 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som biträdande avdelningschef på avdelningen it-utveckling leder du tillsammans med avdelningschefen arbetet med förvaltning och utveckling av våra it-system på Finansinspektionen (FI). It-utveckling är en av tre avdelningar på verksamhetsområde it, där det idag arbetar cirka 40 personer i varierande roller. Du ansvarar för flera agila team där du sätter strategi och ser till att teamens leverans är effektiv och kvalitativ. Du arbetar aktivt med ständig förbättring av arbetssätt för både de agila teamen och It som helhet.

Som chef leder, stöttar och skapar du goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och löpande uppföljning. Du ingår i it-områdets utökade ledningsgrupp och bidrar engagerat, vilket ger möjligheter att påverka i vilken riktning och form arbetet ska ske. Vidare verkar du för innovation och arbetar med gruppen genom moderna arbetssätt och metoder. På FI erbjuder vi dig ledarskapsutbildning för att ge förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande inom it, eller kan på annat vis styrka dina kunskaper. Meriterande är examen mot civilingenjör, systemvetenskap eller liknande. Du har mångårig erfarenhet av arbete med mjukvaruutveckling och du är väl förtrogen med ett agilt arbetsätt. Har du agil certifiering är det meriterande. God kunskap om mjukvaruarkitektur inom ett eller flera områden som dataanalys, rapportering, register, processflöden eller systemintegration ser vi gärna att du har. Även erfarenhet av både egenutveckling och implementering av standardsystem är meriterande.

Du har flerårig erfarenhet av att leda andra inom it-utveckling och har ett intresse för att driva förbättrings- och effektiviseringsarbeten. Meriterande är om du har chefserfarenhet med personalansvar. Du har förmåga och vilja att lösa problem i samarbete med andra samt erfarenhet av att initiera, motivera, driva och leda arbete genom och tillsammans med dina medarbetare. Tidigare arbete inom offentlig sektor och/eller finansiell verksamhet är meriterande. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och av att utvecklas i din roll som ledare.

Som person är du tydlig, självgående och initiativtagande. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt och andras arbete på ett effektivt sätt. Vidare har du en väl utvecklad förmåga att fatta beslut och en fallenhet för att hitta lösningar på de utmaningar du ställs inför. Du är lyhörd i ditt ledarskap och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Peter Arvidson på 08-408 980 59. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.  En anställning vid Finansinspektionen kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, eventuellt examensbevis och relevanta betyg senast 5 mars 2020. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, väl fungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb