Scania

MJUKVARUUTVECKLARE INOM MOTORSTYRSYSTEM

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 17 februari 2020
Stängs
den 5 mars 2020
Ref:
20192431
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Världen förändras och Scania vill vara med och påverka. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design är vi nu även på väg att utveckla världens mest hållbara transportlösningar. Nästa generation drivlinor, som är en central del av fordonet, är en viktig del av vägen för att nå dit. Utan innovativ utveckling av drivlinor med effektiva motorer, avgasbehandling och världsledande motorstyrsystem kommer inte målet nås. Hållbarhet är ett ledord som tar allt mer plats inom organisationen. Vill du vara med och bidra till denna förändring? Avdelningen Engine Control Functions ansvarar för reglering, diagnostik och grundkalibrering av motor och avgasreningen i alla Scanias drivlinor och motorprojekt. Vi genomsyras av en innovativ miljö. Scania har flera år i rad varit det Svenska bolag som fått flest godkända patent i Sverige. För dig som gillar utmaningar och vill göra skillnad är detta ett perfekt tillfälle att utvecklas i karriären.

Gruppen Fuel System control (NCFB) som idag består av 9 utvecklare med ansvar för funktionaliteten till våra bränslesystem söker nu en funktionsutvecklare. Vårt arbetsområde innefattar reglering och diagnostik av bränslesystemet i Scanias drivlinor och motorprojekt. Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan då all mjukvara för drivlinan utvecklas in-house hos Scania. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela organisationen.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med oss utveckla styrning av framtidens insprutningssystem för hållbara och säkra transportlösningar. Varje dag kommer du mötas av nya utmaningar och du kommer tidigt få vara med och påverka, både i det dagliga arbetet och i långsiktiga projekt. Utveckling av styrsystemsmjukvaran sker agilt i team i Matlab/Simulink eller programmeringsspråket C. För att förstå kunden och kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får många av våra medarbetare ta körkort för lastbil, buss och tungt släp. Kunskap och erfarenhet utav motorer, reglerteknik, Matlab/Simulink, C-programmering eller annan programmering är meriterande. Din viktigaste egenskap består dock i ditt intresse för utveckling av produkterna för morgondagens transportsektor.

Din profil

Vi söker en civilingenjör med relevant inriktning eller någon med motsvarande erfarenhet. Vi söker dig som gillar omväxlingen mellan praktiska prov och analyser/utvärderingar. Du gillar problemlösning och att tänka kreativt. Du triggas utav "det omöjliga" och vill alltid försöka hitta den bästa och mest effektiva lösningen, du uppskattar även ständiga förbättringar av verktyg och processer som gör jobbet effektivare. Du har bra kommunikationsfärdigheter och behärskar engelska i både tal och skrift. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med programvaruutveckling, styrsystemsutveckling eller motorutveckling. Kunskaper i mjukvaruutveckling och Matlab/Simulink samt diagnos är meriterande. Men det viktigaste är att du har rätt inställning och är villig att lära dig nya saker. B-körkort, C-körkort eller högre trafikutbildning är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, arbetstidsförkortning, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta Mats Härdelin, Head of Fuel System Control, mats.hardelin@scania.com, 08-553 820 27.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb