Polismyndigheten

Teknikspecialist inom integration

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 20 februari 2020
Stängs
den 6 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Hos oss får du möjlighet att gör skillnad på riktigt. IT-avdelning levererar IT-stöd till hela Polismyndigheten och dess drygt 32 000 medarbetare. Våra system används dagligen av poliser i deras arbete – dygnet runt, året om. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

I dagsläget består IT-avdelning av cirka 900 medarbetare som tillsammans sköter inköp, utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor och upphandlingar med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Integrationsgruppen på Polisens IT-avdelning ansvarar för att utveckla integrationsplattformen till att möta framtida behov av systemintegrationer men även för förvaltning av de lösningar som finns i drift idag. Gruppen är del av en sektion som bland annat ansvarar för Polismyndighetens lösningar för beslutsstöd, bastjänster, mobilitet och GIS-applikationer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill bli vår nya teknikspecialist i integrationsgruppen. Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och löpande levererar nytta för verksamheten. Polismyndighetens IT-avdelning är en stor avdelning, vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknikområden.

Som medarbetare i integrationsgruppen kommer du få arbeta med utveckling och drift av systemintegrationer vilka möjliggör att polisens olika applikationer kan utbyta information med varandra. Du kommer även att ansvara för driften av den centrala integrationsplattformen inom polisen. Polisverksamheten ställer mycket höga krav på tillgänglighet och säkerhet gällande integrationsmiljön. Vår integrationsmiljö har teknik från flera leverantörer och vi hanterar idag en av de mest omfattande integrationsmiljöerna bland Sveriges myndigheter.

Integrationsområdet är av central betydelse för polisen idag och vi jobbar tätt tillsammans med våra medarbetare i hur vi kan utvecklas för att kunna möta morgondagens utmaningar.

Som tekniskspecialist hos oss får du chansen bidra med din expertis och påverka inriktningen på den framtida tekniska plattformen. Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk examen inom IT, alternativt motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig.
 • Minst ett års erfarenhet av att arbete med systemintegration.
 • Erfarenhet av integrationsprodukter (t.ex. IBM ACE, IBM DataPower, Red Hat Fuse,
 • Microsoft BizTalk, MuleSoft eller liknande produkter).
 • God vana av att arbeta strukturerat med avancerad felsökning.
 • Goda kunskaper i svenska och enkelska, både i tal och skrift.
   

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet gällande drift av integrationsplattform.
 • En god analytisk förmåga i arbetet med integrationsprodukter.
 • Erfarenhet av API Management
 • Erfarenhet av att arbeta med agila arbetsmetoder.
   

Personliga Egenskaper 
Arbetsuppgifterna ställer krav på en god analytisk förmåga och en drivkraft att vilja utvecklas inom integrationsområdet. Du är van att samarbeta och kommunicera med människor från andra teknikområden och kan uttrycka dig på ett pedagogiskt sätt. Utöver det ser vi gärna att du har en god servicekänsla gentemot omgivande delar av organisation och verksamhet. Dessutom besitter du god förmåga att prioritera då tempot stundvis är högt.

 
Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef och produktägare Mikael Larsson, tfn 010-563 02 47.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Alice Andersson, alice.andersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 ; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 6:e mars 2020. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se. Märk din ansökan med diarienummer: A080.703/2020 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A080.703/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb