FRA

Hårdvarugranskare till FRAs cyberverksamhet

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 februari 2020
Stängs
den 15 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och kvalitetsmedveten problemlösare till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med att göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Som hårdvarugranskare hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar. 

I rollen kommer du till stor del arbeta tillsammans med ditt team i uppdrags- eller projektform med att granska inbäddade system, dess arkitektur, elektronik, olika gränssnitt samt mjukvara i detalj liksom dess implementation ur ett större säkerhets- och systemperspektiv. Arbetet innefattar också bland annat att skapa metodik, verktyg och gränssnitt, såväl hårdvarubaserade som mjukvarubaserade. 

Resor kan förekomma i tjänsten. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

 

Du kan

Du som söker har en akademisk examen inom IT, elektronik, inbäddade system/IoT eller besitter motsvarande kunskaper förvärvade genom arbete. Har du dessutom någon av ovanstående utbildningar med fokus på säkerhet och/eller kryptografi ser vi det som meriterande. 

Det är även meriterande om du har utbildning i eller har arbetat med tekniska säkerhetsgranskningar/penetrationstesting, reverse engineering, konstruktion av elektriska kretsar/mönsterkort, mjukvarudefinierad radio, inbäddade system med fokus på kryptografi och/eller har erfarenhet av tekniskt arbete inom Common Criteria. 

Du har god erfarenhet av digital elektronik, och i digital elektronik vanligt förekommande bussar, kommunikationsprotokoll och gränssnitt, praktiskt arbete med elektroniska mätinstrument så som oscilloskop och logikanalysatorer samt manuella hål- och ytmonterade lödarbeten. 

Linux-liknande operativssystem känner du dig hemma i och du behärskar minst ett av följande programmeringsspråk: C, C++, Python eller assembler. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift ser vi som en självklarhet.

 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker har en stark förmåga att förbli motiverad och arbeta på tills projekt är avslutade och resultat är uppnådda. Du arbetar bra med komplexa frågor och med din kreativitet och specialistkunskap löser du komplicerade uppgifter samt är väl medveten om vikten av god kvalité i ditt arbete. Vi tror även att du samarbetar bra med andra och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 46 93. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00. 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-03-15

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb