FRA

FRA söker IT-arkitekt för arbetsplats

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 februari 2020
Stängs
den 15 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för skapandet av en ny IT-arbetsplats. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag                      

Vi behöver dig som kan hjälpa oss att ta fram vår nya IT-arbetsplats.  I rollen som IT-arkitekt kommer du att ingå i en enhet på ca 20 personer med olika kompetenser för att tillgodose att vi med djup och bred kompetens utvecklar FRAs IT-infrastruktur enligt uppsatta mål med väl avvägd säkerhetsnivå. 

Tjänsten innefattar att utveckla våra användares IT-arbetsplats till en modern miljö, presentera lösningsförslag och förändringsprojekt för kund och beställare, tekniskt leda och tillsammans med kund säkerställa en framtidsäker livscykel för IT-arbetsplatsen, tekniskt leda moderniseringen av större IT-miljöer med fokus på IT-arbetsplatstjänster samt att förstå kundernas verksamhetsbehov och omvandla dem till IT.

 På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.  

 

Du kan

Vi ser att du som söker den här tjänsten har en högskoleutbildning med IT-inriktning, där en certifiering som IT-arkitekt är meriterande, alternativt att du besitter motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Rätt person har tidigare arbetat med större IT-miljöer i rollen som IT-arkitekt eller projektledare, har genomfört större förändringsprojekt och modernisering inom IT-arbetsplats samt har erfarenhet av att ha presenterat lösningsförslag och förmedlat dess verksamhetsnytta. Om du har arbetat med att ta fram tjänstekatalog ser vi det som meriterande. 

Du som söker ska ha kunskap om virtuella klienter och om klientoperativ, Active directory samt GPO:er. Därutöver ser vi det som meriterande om du har kunskap om Microsoft SCCM. Du innehar goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har lätt för att ta initiativ och ta ansvar för dina uppgifter på ett strukturerat sätt. Du har god förmåga att prioritera, sätta upp och hålla tidramar samt driva dina processer framåt. Du visar på engagemang i ditt arbete och har lätt för att komma med nya och kreativa idéer och angreppssätt för att leverera lösningar. Rätt peson för tjänsten har en god samarbetsförmåga, är lugn och kan behålla fokus även i pressade situationer.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

Som IT arkitekt hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Mikael Börjesson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer. 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-03-15

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp

Liknande jobb

Liknande jobb