Mjukvaruintegratör till Saab

Rekryterare
SAAB
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 21 februari 2020
Stängs
den 22 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för mjukvaruutveckling och vill bli en del av ett utvecklingsteam med helhetsansvar från kravställning till integration hos kund? Saab utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt och erbjuder en bred och spännande roll inom mjukvaruutveckling, praktiskt arbete i labb och integrationer ute hos kunder i hela världen. Välkommen in med din ansökan!

Om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som mjukvaruintegratör kommer du att ingå i ett team som utvecklar och integrerar simulatorer, emulatorer och hjälpverktyg för radarnära funktioner. Teamet möjliggör tidig integration av radarsystem hos slutkund och utvecklar system som används för utbildning av radaroperatörer. Det är en bred roll där du som mjukvaruintegratör kommer att designa, implementera och testa systemen.

Som en del av teamet kommer du att arbeta med att utveckla och bygga simulatorverktyg för signalbehandling och omvärldssimulatorer. Arbetet innefattar även systemintegration och demonstrationer för kund. Som en del av det agila teamarbetet sker löpande interaktion med slutkund kring förbättringar och anpassnigar. På sikt kommer rollen inkludera tjänsteresor.

Din profil

Vi söker dig med en teknisk högskole- eller universitetsutbildning, inom exempelvis datorvetenskap eller som civilingenjör. Du har goda kunskaper inom objektorienterad programmering, gärna Java, och Agil utvecklingsmetod. Vidare har du ett genuint intresse för test och systemintegration.

Har du kompetens inom något av nedanstående ser vi det som meriterande:
• Virtualisering.
• Linux, Nätverk.
• Jenkins.
• Versionshanteringssystem (t.ex. Git eller ClearCase).
• Teknisk dokumentation.
• Configuration management

Då arbetet sker i tvärfunktionella team är det viktigt att du är en lagspelare som trivs med samarbete och som kan kommunicera obehindrat både på svenska och engelska. Du brinner för att hitta vägar framåt och att bidra till teamets och verksamhetens utveckling. Saab erbjuder goda förutsättningar för dig som är en engagerad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt samt prova olika teknikområden.

Ansökningsförfarande

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så vänta inte med att söka. Din ansökan består av ditt CV och ett brev där du motiverar varför du vill bli vår nya kollega.

I den här rekryteringen samarbetar Saab med Skill och har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Johan Zizala, Skill, 031- 380 33 22 / johan.zizala@skill.se. Initialt kommer du att bli anställd av oss på Skill men på sikt finns mycket goda chanser till en anställning hos Saab.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Liknande jobb

Liknande jobb