FRA

DBA till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 februari 2020
Stängs
den 15 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som har ett stort intresse för teknik och vill arbeta med drift och förvaltning av databaser. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna. 

Som DBA på FRA har du en viktig roll, vi arbetar med stora mängder data och det är av största vikt att den tas om hand på bästa sätt. Du arbetar huvudsakligen med drift och förvaltning av databaser i FRA:s IT-system, men du bidrar också med dina kunskaper i våra utvecklingsprojekt.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Resor i tjänsten kan förekomma.

 

Du kan

Du har en akademisk utbildning inom relevant område, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet kombinerat med minst 3 års erfarenhet inom ett område som är relevant för tjänsten. Vi ser att du har arbetat med drift och förvaltning av databaser som Oracle och Postgres på Unix/Linux. 

Meriterande är om du har arbetat med stora transaktionsintensiva databaser, backup/recovery, säkerhet i databaser, PL/SQL, databasutveckling eller prestandaoptimering. Har du även erfarenhet av arbete i DevOpsteam ser vi det som positivt. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

 

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för teknik, gott omdöme och förmågan att prioritera på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för att arbetet blir gjort och i stressiga situationer är du lugn och fokuserar på uppgiften. Som person är du strukturerad och har hög integritet. Vi ser också att du har en positiv attityd, lätt för att samarbeta effektivt med andra och en vilja att utvecklas i arbetet. 

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

Som databasadministratör hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 42 96. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00. 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-03-15. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb