Sektionschef till IT-Driftcentral

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 21 februari 2020
Stängs
den 16 mars 2020
Ref:
20775
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten söker nu en ny sektionschef till IT-Driftcentral i Bålsta. Vår avdelning tillhandahåller central drift av IT-system. Våra medarbetare innehar hög teknisk kompetens med en stark vilja att leverera kvalité.

Är du en lagspelare? Leder du med hjärtat och är intresserad av människor? Är du beredd att ta konstruktiva diskussioner? Är du genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential?

Då kan du vara den vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vår nuvarande sektionschef går vidare internt inom organisationen och vi behöver därför rekrytera. Gruppen som du ska leda består av 5 st engagerade och drivna medarbetar som tillsammans har en hög kompetens inom nätverk, windows och Unix/Linux. Din grupp står stadigt på egna ben och vi ser att du i din roll kommer att kunna ha ytterligare ansvarsomåden. Utifrån din egna vilja och dina kunskaper tillsammans med verksamhetens behov kommer vi i samverkan med dig forma dessa områden.

Som chef inom avdelningen har du personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvar att arbetsleda din grupp. Som stöd i arbetslednigen finns avdelningens produktionsledare och ledningsgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:
  • utmana och inspirerar dina medarbetare till kreativitet och att arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått.

  • samverka med olika människor inom och utanför avdelningen gällande den verksamhet som din grupp ansvarar för.

  • vara en fullvärdig medlem i vår ledningsgrupp som har ansvar för att bland annat utveckla avdelningens agila arbetsmetodik och förmåga att verka i fred, kris och krig.

  • delta på ledningsgruppens pulsmöten där vi säkerställer att vi som grupp hela tiden är i rörelse.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring dina erfarenheter kopplat till Försvarsmaktens ledarkriterier, se www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier .

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av arbetsledning med stöd av Kanban, Scrum eller någon annan visuell arbetsmetod.
  • Ledarskapserfarenhet
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
    B-körkort


Vi söker dig som inte slutar springa när du ser målsnöret, som känner ansvar inte bara för din del utan även för helheten runt omkring dig.

Försvarsmakten erbjuder dig bland annat mer semester än de flesta andra arbetsgivare, goda möjligheter till utveckling, 3h betald fys/vecka.

Vi på avdelningen erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. En avdelning som ständigt utvecklas såväl i stort som i smått.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende etnisk bakgrund.

Tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Bålsta. Arbete kommer även att ske på annan ort främst Arboga.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Sista ansökningsdatum är 2020-03-15.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb