Scania

Funktionsutvecklare motorstyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 2 mars 2020
Stängs
den 15 mars 2020
Ref:
20200391
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
  • Är kvalitet och kunden först viktigt för dig?
  • Vill du kunna påverka produkten hela vägen från idé och implementation till prov och utvärdering?
  • Vill du vara med och bidra till hållbara transporter?
  • Vill du jobba i en organisation som ständigt strävar efter att förbättras och utmanar sitt sätt att arbeta?

Då är jobbet som funktionsutvecklare hos oss på Engine Gas Flow Control SW perfekt!

Vår grupp ansvarar för reglering, diagnostik och grundkalibrering av motorns gasväxlingssystem i alla Scanias drivlinor och motorprojekt. Gruppen som består av 14 personer med olika bakgrund och erfarenheter genomsyras av sammanhållning och lagkänsla där vi hjälper varande att nå gemensamma mål. Vi står inför en spännande tid där ny funktionalitet ska utvecklas i vår nya koncerngemensamma motorstyrenhet för kommande motorplattformar.

Dina arbetsuppgifter

En typisk vecka som funktionsutvecklare består av en bred variation av arbetsuppgifter som
  • driva utveckling av nya eller förbättrade funktioner och implementera dessa i styrenheten
  • planera och genomföra test och kalibrering i motorprovcell och i fordon
  • följa upp och agera på avvikelser från fältprov
  • vara bollplank och granska funktioner och kod gentemot de andra utvecklarna på gruppen

För att möta framtidens krav på mer miljövänliga och hållbara transporter krävs stora tekniska steg inom drivlineutvecklingen med t.ex. funktionalitet för att förbättrad bränsleförbrukning och stöd för alternative bränslen.

Du kommer få ett ansvarsområde inom gasväxlingsfunktionalitet, där du tillsammans med dina stöttande kollegor är experter. Du varvar utvecklingen i C med modellbaserad utveckling och kodgenerering genom Simulink. En viktig del av arbetet består i att ta fram modeller för de system som ska regleras, där Machine Learning är en allt vanligare del av utvecklingen. Har du idag inte C-körkort kommer det finnas chans att ta det, då provning i tunga fordon kommer bli en del av din vardag.

Din profil

Vi tror att du är civilingenjör med relevant inriktning eller har motsvarande erfarenhet. Vi söker dig som gillar omväxlingen mellan praktiska prov och analyser/utvärderingar. Du gillar problemlösning och att tänka kreativt. Du triggas utav "det omöjliga" och vill alltid försöka hitta den bästa och mest effektiva lösningen, du uppskattar även ständiga förbättringar av verktyg och processer som gör jobbet effektivare. Du har bra kommunikationsfärdigheter och behärskar engelska i både tal och skrift.

Du får gärna ha erfarenhet av arbete med styrsystemsutveckling eller motorutveckling. Kunskaper i mjukvaruutveckling för inbyggda system och Matlab/Simulink samt diagnos är meriterande. B-körkort är ett krav, C-körkort eller högre trafikutbildning är meriterande.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gärna Niclas Gunnarsson, tel 08-553 834 55, niclas.gunnarsson@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Urval kommer även att ske löpande under ansökningsperioden!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb