Teletekniker fältsystem

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Skövde, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 24 februari 2020
Stängs
den 31 mars 2020
Ref:
20725
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmakten söker en teleingenjör inom område Fältsystem till Telesektionen i Skövde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som teleingenjör innebär att genomföra avhjälpande och förebyggande underhåll av Försvarsmaktens tekniska kommunikationsutrustning. Området innefattar bland annat lös och fordonsinstallerad radio-, tele, och datautrustning samt antenner och kablage. Arbetet utförs både enskilt och i arbetslag.

Arbete kan även innebära arbete på hög höjd i master eller torn.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Enheten har fem Genomförandeavdelningar och en Ledningsavdelning som utför avhjälpande och förebyggande underhåll inom enhetens område.

Genomförandeavdelning Skövde består av två sektioner, en Telesektion och en IT-sektion. I dagsläget är avdelning cirka 30st anställda.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


Kvalifikationer

  • Gymnasial utbildning inom området el, tele och eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig.
  • God allmän fysik


Meriterande

  • Yrkeserfarenhet inom området el eller tele.
  • Militär erfarenhet.
  • BE/CE körkort.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är öppen och serviceinriktad och trivs med många kundkontakter. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Vi ser även att du har viljan och nyfikenheten att utvecklas inom teknikområdet

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är en heltidstjänst.

I tjänsten förekommer tjänsteresor och övningar.

Arbetsort: Skövde

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-30

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Avdelningschef Klas Ahlqvist, 0500-46 46 14. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jonatan Skoglund, 08-788 75 00 (växel).

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb