Teletekniker el/mekanik/mast-arbete

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 24 februari 2020
Stängs
den 31 mars 2020
Ref:
20584
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som tekniker el/mekanik/mast är din övergripande sysselsättning tillsyn och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens reservkraftssystem, master, torn och övervakningssystem.

Du kommer jobba brett och över många teknikområden och då ofta tillsammans med tekniker från dessa områden. Arbetsuppgifterna är mycket varierande vilket kan innebära allt i från byte av hinderljus på 60 meters höjd och felsökning av reservkraft till rostskrapning och finmekaniska arbeten i vår verkstad. Många av arbetsuppgifterna kommer att utföras på hög höjd. Jobbet kan vara tungt och du kommer emellanåt bli både skitig och svettig.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Kvalifikationer

  • B-körkort
  • Goda kunskaper i engelska och svenska
  • Gymnasial utbildning inom området el, tele och/eller mekanik, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdig.
  • God fysik


Meriterande

  • BE/ C/CE - körkort.
  • Elbehörighet (uttagen)
  • Erfarenhet av elarbeten och/eller underhåll av mekaniska och elektriska maskiner.


Personliga egenskaper

Du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet, har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt ta egna initiativ. Du är positiv, praktiskt lagd och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort är Göteborg.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.

Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom västra Sverige, men kan även innefatta övriga landet. Du måste därför vara beredd på dagsresor och övernattningar, ibland flera dagar i veckan.

En del av arbetet utförs på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-30

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anders Joelsson, Telefon 031-69 24 23

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jonatan Skoglund, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är

SACO Mika Laitanen

OFR/S Torgny Åkerblom

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb