Scania

Utvecklingsingenjör el och mekanik, Scania Engines

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 24 februari 2020
Stängs
den 10 mars 2020
Ref:
20200125
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania Engines utvecklar motorer till industri, marin och generatorapplikationer. Vi tar nu även de första stegen mot olika elektrifieringslösningar som ett komplement till vårt motorprogram.

Gruppen Electrical & Performance systems ansvarar för prestandapåverkande artiklar såsom turbo och injektorer samt även elsystem och avgasefterbehandling.

Arbetet är utmanande då alla våra komponenter sitter i en krävande och utsatt miljö, på eller i närheten av våra motorer. Du kommer med tiden att arbeta med många olika uppgifter och projekt samtidigt.

Grupperna inom Scania Engines utvecklingsavdelning arbetar nära varandra, vilket ger en mycket bra inblick i hela utvecklingsprocessen av en motor och även en bra chans till att lära sig och få en bred erfarenhet inom komplex produktutveckling som sträcker sig från tunga gjutgods till mjukvarufunktioner och kalibrering i samspel med varandra. Vi har även ett tätt tvärfunktionellt samarbete med vår säljorganisation, inköpsorganisation samt motorproduktion. Det ger oss inte bara ett stort kontaktnät inom Scania, utan även bred förståelse för hela kedjan i utvecklingen, från en idé eller ett behov till en nöjd kund som använder våra motorer.

Dina arbetsuppgifter
  • Mekanisk konstruktion med Catia V5
  • Kablagekonstruktion med Saber
  • Tvärfunktionellt samarbete med vår marknadsavdelning, inköpsavdelning, motorproduktion samt andra R&D avdelningar på Scania
  • Planera och driva de uppgifter du jobbar med
  • Provning av våra artiklar
  • Upprättande av el och mekaniska specifikationer och kravdokument samt kravställning mot leverantörer

Din profil
Lämplig bakgrund är civilingenjörsutbildning med grundläggande utbildning inom el och elektronik eller mekanisk konstruktion, eller motsvarande erfarenhet från tidigare jobb som givit goda kunskaper inom dessa områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av kablagekonstruktion i Saber och även mekanikkonstruktion i Catia V5. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och på svenska. Mycket av jobbet går ut på att kommunicera med andra funktioner inom företaget, det är något du uppskattar och har fallenhet för.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till:
Henrik Sondefors (Gruppchef), tfn 08-553 826 32.

Ansökan
Ansök via vår hemsida www.scania.com/jobb senast 8 mars. Job Id 20200125.
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb