Windowsspecialist

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 25 februari 2020
Stängs
den 31 mars 2020
Ref:
20720
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att delta i utvecklings- och förvaltningsarbete för IT-infrastruktur som har höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Vid överlämning av systemförändringar kommer ditt jobb vara att tekniskt granska och godkänna utvecklingsprojektets leverans samt planera nödvändiga produktionsanpassningar innan de skickas vidare till Driftenheten. Dessutom kommer du att stödja driftenheten med teknisk expertkompetens i de fall de inte kan lösa uppgifterna på egen hand.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot Microsoft Windows Server, AD och Group Policys med särskilt fokus på IT säkerhet kopplat mot dessa områden. Du kommer att ingå i ett team som förutom Microsoft baserade produkter även ansvara för Linux/Unix system, virtualiseringsplattformar, nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem.

Önskvärda kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
 • Mycket goda kunskaper om Windows serverplattformar, Group Policy, PowerShell och Windows AD
 • Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
 • Kunskaper inom IT-säkerhet, kryptering och certifikat
 • Kunskaper om nätverk och brandväggar
 • Kunskaper om virtualiseringsplattformar


Meriterande

 • Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
 • Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
 • Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
 • Kunskaper om övervakningsplattformar (SNMP, Syslog, m.m)


Personliga egenskaper

Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Örebro

Körkort: B körkort fordras.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-30.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger, 019-39 30 01. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb