Vi söker processledare till Gemensam it

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 februari 2020
Stängs
den 6 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholms stad, Stadsledningskontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är cirka 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

Välkommen till avdelningen för it och digitalisering

Stadens strategiska it-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för it och digitalisering. Vi ska förvalta och utveckla en ändamålsenlig it-miljö samt skapa förutsättningar för morgondagens digitalisering. Avdelningen har idag runt 50 medarbetare.

Vi söker nu en processledare till enheten för Gemensam it. Som processledare så har du struktur och processhantering i blodet, brinner för ordning och reda och gillar att jobba i ett team med kolleger som strävar efter att ge stadens olika verksamheter bästa möjliga it-leverans.

Din roll som processledare

Enheten Gemensam it på stadsledningskontoret Stockholms stad ansvarar för förvaltning, utveckling och uppföljning av stadens it-plattformar och it-infrastruktur. Detta i en it-miljö omfattande cirka 42 000 anställda och cirka 119 000 elever. Till denna organisation söker vi nu en processledare med primärt och initialt fokus på uppföljningen och styrningen av leveransen rörande gemensam it-service (digitala arbetsplatser, som datorer, surfplattor och smartphones, samt tillhörande tjänster). Du kommer att ingå i ett team inom förvaltningsobjekt Digital Arbetsplats men även delvis arbeta med processledning kopplat till andra förvaltningsobjekt inom enhetens ansvarsområde (som leveranserna av applikationsserverdrifter, datakommunikation m.m.). 

Stockholms stad har en mycket hög grad av outsourcing inom it-området och i princip all drift och teknisk utveckling hanteras av stadens olika nyckelleverantörer.

I ansvarsområdet och i arbetsuppgifterna ingår bland annat följande:

 • Etablera, förvalta, utveckla och i vissa fall (i samverkan med kollegerna) driva vitala processer inom enhetens ansvarsområde (som change, ändringshantering, incident- och problemhantering, test med mera).
 • I dialog med kolleger och leverantörer arbeta med förvaltning och utveckling av så kallade portalflöden, dvs optimering av beställnings- och faktureringsprocesser med mera i de i leveransen förekommande service-/beställningsportalerna.
 • Samverkan med andra processägare inom eller utanför avdelningen, i syfte att optimera leveransen och leveransuppföljningen som helhet.
 • Driva utveckling och förbättring av ”rapporter” (utdrag av information och statistik för leveransuppföljning) för effektivisering av beställningar och leveranser.
 • Verka för att utveckla funktionalitet i portalerna genom integrationer och självbetjäningstjänster med mera.
 • Tillsammans med övriga avdelningen och enhetskolleger, generellt bidra till löpande utveckling inom ansvarsområdet i nära samverkan med stadens förvaltningar och bolag.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

 • God kunskap om/erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystem/portalverktyg (som Service Now eller motsvarande).
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete i enlighet med ITIL (certifiering meriterande).
 • Erfarenhet av leverantörsstyrning.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i skrift.
 • Eftergymnasial relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är uthållig och har ett mycket väl utvecklat sinne för ordning och struktur där du tar ansvar för att driva dina processer vidare. Självklart trivs du med att samarbeta med andra och du har en god kommunikativ förmåga. Du har också ett konstruktivt förhållningssätt med fokus på att leverera lösningar utifrån verksamhetens bästa.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, engagemang och motivation för tjänsten.

Känner du igen dig i ovanstående beskrivning är du varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

 • En kreativ arbetsplats där kompetens och samarbete är en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat. Vi har tydliga mål och ansvarsområden där ett stort eget ansvar råder.
 • Goda kompetensutvecklingsmöjligheter.
 • Stort nätverk inom Stockholms stad med många samarbetsytor.
 • Stora möjligheter till att bidra till samhällsnytta.
 • Flexibel arbetstid, friskvårdstid och friskvårdsbidrag, med träningslokaler i nära anslutning till arbetsplatsen.
 • Möjlighet till semesterväxling.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/782
Kontakt Gunilla Dahl, HR-konsult, 08-508 11 738, gunilla.hr.dahl@stockholm.se
Stefan Carlson, Enhetschef, 08-508 29 824, stefan.carlson@stockholm.se
Facklig företrädare Sofie Hellström Rückert, SACO, , 08-508 29 191
Katina Staf, Vision, , 08-508 29 192

Publicerat 2020-02-21
Sista ansökningsdag 2020-03-06

Liknande jobb

Liknande jobb