Scania

Utvecklingsingenjör till servicemarknad - alternativa bränslen och avgasefterbehandling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 26 februari 2020
Stängs
den 10 mars 2020
Ref:
20194016
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med i Scanias strävan mot "leader in sustainable transport solutions" och samtidigt arbeta med utveckling inom alternativa bränslen och avgasefterbehandling? Är du teknikintresserad och kan med gott resultat självständigt driva ärenden i utvecklingsprojekt på ett strukturerat sätt? Då kan vi erbjuda en rolig och spännande tjänst.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. 14 500 mekaniker underhåller, felsöker och reparerar dagligen Scaniaprodukter världen över. Avdelningen Vehicle Service Information ansvarar för att utveckla det stöd som behövs för att våra verkstäder kan utföra sitt jobb så effektivt som möjligt och på så vis öka uptime hos Scanias kunder.

Vi på gruppen Aftertreatment and fuel system methods ansvarar för information och metoder rörande bränslesystem och avgasefterbehandling för våra lastbilar, bussar och motorer.

Dina arbetsuppgifter
Din uppgift är att vara mekanikerns röst i utvecklingsprojektens alla delar och representera servicemarknadens intressen och perspektiv under utvecklingen. Det betyder ett nära samarbete med konstruerande grupper. Dina leveranser påverkar direkt mekanikerns vardag världen över och är en viktig förutsättning för lönsamheten på servicemarknaden, såväl för kunden som för Scania.

Som utvecklingsingenjör deltar du dagligen i utvecklingsprojekt med fokus på servicemarknad. Du kravställer konstruktioner och utvecklar idéer för att kunna ta fram de bästa och mest kostnadseffektiva felsöknings-, reparations- och servicemetoderna.

En allt större del av metodframtagningen sker i verktygen Catia och Delmia men vissa moment innebär arbete med fysiska produkter och prototyper.
Är man utvecklingsingenjör inom servicemarknad innebär kombinationen av att man får arbeta med hela system, i projektens alla faser, med produkter både digitalt och fysiskt och med kunden i fokus att man får en god förståelse för produkten och affären som helhet.
Som utvecklingsingenjör inom servicemarknad får du arbeta med hela system genom hela projekt, vilket ger en god förståelse för både produkten och affären som helhet.

Din profil
Vi söker en högskole- eller civilingenjör. Troligtvis med stort teknikintresse och erfarenhet av att själv "meka" med saker. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du analytisk och kan med gott resultat självständigt driva ärenden i utvecklingsprojekt på ett strukturerat sätt. Du är utåtriktad, har lätt att förstå tvärfunktionella behov och har engagemang för att hitta bästa lösning för alla parter.

Det är meriterande med erfarenhet av Catia, Delmia, verkstadsarbete, teknikområdena efterbehandling respektive gas-bränslen samt körkort C.

För mer information
Kontakta gärna:
- Viktor Zika, gruppchef Aftertreatment and fuel system methods, viktor.zika@scania.com, 08-553 540 76 eller
- Matthias Ahlqvist, Senior Utvecklingsingenjör Servicemarknad matthias.ahlqvist@scania.com, 08-553 894 96

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb