Säkerhetshandläggare- bidra till att stärka skyddet mot IT-angrepp

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 28 februari 2020
Stängs
den 15 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ledningsstöd och säkerhet, RK IT, Förvaltningsavdelningen

Vill du stödja Regeringen med att bidra till att skyddet mot IT-angrepp stärks? Har du kompetens inom it och it-säkerhet och/eller vill utvecklas inom dessa områden är du kanske rätt person för oss. Är du dessutom intresserad och tycker om analysarbete så sök tjänsten som säkerhetshandläggare hos oss på Regeringskansliets IT-enhet.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
I rollen bidrar du till att införa nya säkerhetstekniker och underhålla de säkerhetsfunktioner som krävs. Arbetet innebär att genomföra verksamhets- och omvärldsanalyser inom säkerhetsområdet. Du tar fram säkerhetsmålsättningar samt utvecklar och implementerar dessa. Genom målbilder föreslår du hur behoven möts långsiktigt och vidareutvecklar säkerhetslösningar i verksamheten. Sektionen ansvarar för att dimensionera IT-stödet (balans mellan funktionalitet och säkerhetsmässiga anpassningar).

Din bakgrund
Du har en generell teknisk kompetens inom IT området samt erfarenhet från en IT-organisation. Du har erfarenhet av analysarbete/utredningsuppdrag. Du har en relevant högskoleutbildning gärna inom IT eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från en global IT organisation med liknande förutsättningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av IT säkerhetsarbete/säkerhetsanalyser med kunskaper om riktlinjer för styrning av informationssäkerhet (ISO/IEC-standards). Det är meriterande om du har kunskaper i Linux/Unix, OpenSource och/eller olika programmeringsspråk.

Dina egenskaper
Du har en god analytisk förmåga, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål med efterfrågat resultat och du har en mycket god pedagogisk förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift. Du har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande.

Övrigt
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta sektionschef Jens Storberget på tel 08-405 39 48. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Susanna Wiener). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 15 mars 2020.

Liknande jobb

Liknande jobb