Polismyndigheten

Polismyndigheten, Regionalt it-brottscentrum i Stockholm söker it-handläggare

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 februari 2020
Stängs
den 16 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Vid polisregion Stockholms utredningsenhet finns sektionen Regionalt it-brottscentrum (RC3). Sektionen tillgodoser flera olika kompetensområden till regionens utredningsverksamhet så som it-forensik, internetinhämtning, it-analys, en deskgrupp samt särkskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB) och komplex cyberbrottslighet (KCB). Sektionen finns representerad på sex platser inom polisregion Stockholm; Kungsholmen, Södermalm, Visby, Solna, Sollentuna och Västberga. Sektionen har ca 75 medarbetare men med höga tillväxtmål och rekryteringar kommer ske etappvis under året.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag hos oss som it-handläggare kommer i huvudsak att bestå av datasäkring ur digitala databärare. Det vill säga att du extraherar data ur enheter med digital lagring. Extraktionerna dokumenteras och förbereds för överlämning till it-forensiker, ISÖB och KCB-utredare för vidare analys. När du blivit erfaren i uppgiften kommer du själv få utföra enklare begränsade analysuppdrag.
It-relevans förekommer i många brottstyper och sektionens kompetens är viktig för framgång i brottsutredningar. Du får möjlighet till en vardag där du känner att ditt arbete är till nytta för samhället.

Uppgifter:
• Extraktion av data ur mobila enheter så som mobiltelefoner, läsplattor och GPS
• Extraktion av data ur datorer, USB-minnen och andra digitala databärare
• Reparation av skadade enheter för att möjliggöra extraktion
• Dokumentation av beslagtaget gods beskaffenhet samt utfört uppdrag
Tjänsten it-handläggare har mycket goda utvecklingsmöjligheter där medarbetare med rätt förutsättningar kan erbjudas vidareutbildning för att på sikt erhålla en ny funktion som it-forensiker.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
• Genomförd gymnasial utbildning inom teknik så som el/tele, data, elektronik, programmering, alternativt annan gymnasial utbildning med dokumenterad teknisk arbetslivserfarenhet
• Goda it-kunskaper
• Mycket goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
• Körkort B för personbil

Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning inom it-säkerhet/it-forensik, alternativt annan arbetslivserfarenhet eller utbildning som myndigheten bedömer som relevant
• Erfarenhet av praktiskt arbete med datorkomponenter så som utbyte och montering av hårddiskar, instickskort, etc
• Erfarenhet av komponentutbyte i mobila enheter
• God vana att hantera mobila enheter baserade på iOS och Android
• Erfarenhet av operativsystemen Windows, Unix, Linux och macOS
• Programmeringskunskaper
• Kunskaper i annat språk än svenska och engelska

Personliga egenskaper:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne. Du har en stark ambition att utvecklas i din yrkesroll genom att lära dig nya arbetssätt och metoder.

Kontaktpersoner

Hanady Hussein
HR-konsult
073-0723954
hanady.hussein@polisen.se
 
Daniel Takayama
Rekryterande chef
010-5635488
073-0723648

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2
Arbetsort: Placering vid någon av följande platser Kungsholmen, Södermalm, Solna, Sollentuna och Västberga

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 16 mars 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

I samband med intervju kommer du få genomföra ett arbetsprov. Under arbetsprovet används bland annat programvaran FTK Imager vilken kan laddas ner gratis från AccessData.
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 16 mars 2020 Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb