Systemtekniker /Systemingenjör

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 3 mars 2020
Stängs
den 30 mars 2020
Ref:
20871
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och driva Försvarsmaktens mest robusta nät? Vi står inför en spännande och intensiv utvecklingsfas där vi söker ytterligare personer till vårt team.

I Försvarsmakten arbetar vi hårt för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare, och du kommer mötas av vänliga kollegor och en hög kamratanda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som anställd hos oss kan du se fram mot ett varierande arbete som bland mycket annat innefattar att övervaka och drifta flertalet tekniska system och nätverk. Genom övervakning, inkomna felanmälningar och felsökning analyseras vilka åtgärder som behöver vidtas.

En roll som ingår i tjänsten är systemoperatör, den är bemannad dygnet runt via telefon, därför ingår rollen i ett rullande beredskapsschema där beredskapsersättning utgår. Visst arbete på kvällar och helger kan förekomma under beredskapsperioderna.

Utöver detta kommer du att arbeta med något/några områden inom design, installation, konfiguration, driftsättning och felsökning av utrustning och system både i fält på våra anläggningar, och på den normala arbetsplatsen.

Om du brinner för datakommunikation och tycker om att arbeta med allt från den senaste till lite äldre datateknik kommer du att trivas bra hos oss. Du bör ha god teknisk kunskap och förståelse, och det gör ingenting om du tycker om att "grotta ner dig" i tekniska system.

Tjänsten innebär ett kontinuerligt lärande av nya tekniker och produkter, bl.a. via utbildningar både internt och externt. Det medför också att medarbetarna har stort utrymme för vidareutveckling inom Försvarsmakten.

Resor i tjänsten och övernattning på annan ort förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Lägst treårig gymnasieutbildning eller utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Körkort för personbil
  • Svenskt medborgarskap
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska


Meriterande

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom driftövervakning av tekniska system. Det är även till fördel om du har kunskap inom t.ex. nätverksteknik, IP, transmission, telefoni, radio, serverdrift eller brandväggssystem. Andra erfarenheter av värde kan vara att ha arbetat som fälttekniker, driftsättare eller installatör.

Personliga egenskaper

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalitet på det vi gör, där det är viktigare att något blir bra utfört än "fort och fel". Du ska kunna arbeta med ett eget ansvarsområde och driva det framåt för att uppnå de mål som krävs, både genom eget självständigt arbete och genom att samverka med andra tekniskt kunniga människor på arbetsplatsen. På samma vis ska du vilja stödja andra personer med din tekniska kompetens i deras projekt. För detta krävs prestigelöshet, vi arbetar tillsammans som ett lag stävandes mot samma mål.

Hos oss är det viktigt med en hög integritet och förmåga att hantera viktig information. Vissa perioder kan arbetsbelastningen vara intensiv vilket innebär att du ska vara stresstålig och kunna gripa dig an problem strukturerat även under sådana förutsättningar samtidigt som din kommunikation till övriga intressenter är klar och tydlig.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Värdegrundsarbetet styrs av ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast den 29 mars2020. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb