Onsite tekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 3 mars 2020
Stängs
den 23 mars 2020
Ref:
20870
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Försvarsmakten möts du av vänliga, engagerade kollegor och vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som onsite tekniker kommer du vara en av förbandets frontfigurer. Du har oftast direkt kontakt med dina kunder och din främsta uppgift är att hjälpa kunderna med tekniska och IT-relaterade problem. I denna roll arbetar du mest med felavhjälpning på plats. Exempel på arbetsuppgifter är installation av nya klienter, byte av trasig utrustning, ha kontroll på nätverkskomponenter, åtgärda kringutrustning eller mjukvara/hårdvara som inte fungerar. Du arbetar i vårt ärendehanteringssystem där alla ärenden ska hanteras och avrapporteras.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett brinnande intresse av IT och en nyfikenhet på att lära dig mera. Har du dessutom tidigare erfarenhet av 1: linjens support är det till stor fördel.

 • Du som söker ska ha
 • en 3 årig gymnasial utbildning med IT inriktning
 • goda kunskaper inom Windows operativsystem
 • grundläggande nätverkskompetens
 • mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
 • Svensk medborgare
 • B-körkort


Det är meriterande om du även har

 • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i engelska
 • kunskaper inom Active directory
 • erfarenhet av ITIL
 • erfarenhet av att agilt arbete, t.ex. SCRUM


Personliga egenskaper

Som person trivs du med att få arbeta serviceinriktat och månar om kunden och kundens behov. Du tycker det är utmanade med problemlösning och tar stort ansvar för dina kunder och ärenden. Du är van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driva dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att sammarbeta med olika intressenter både internt och externt.

I rollen är det viktigt med en hög integritet och förmåga att hantera viktig information. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig samt vara tydlig och kommunikativ. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika verksamheter och tekniska lösningar.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenhet i våra rekryteringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43

Välkommen med din ansökan senast den 2020-03-22. Din ansökan ska innehålla ett Cv samt personligt brev.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb