FRA

FRA söker en Linuxadministratör med automatiseringskunskaper!

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 mars 2020
Stängs
den 29 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.  Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som är initiativtagande och serviceinriktad och vill arbeta med drift och utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Linux systemadministratör på FRA har du en mycket viktig roll där du arbetar jämsides andra systemadministratörer, utvecklare, analytiker och produktledare i en dynamisk och kreativ miljö inom ett flertal mycket spännande områden. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att jobba med systemadministration, automatisering, infrastruktur och drift i en diversifierad systemflora som består av en blandning av opensource, blackbox och egenutvecklade system. De flesta systemen är att betraktas som stora, vilket ställer krav på automatisering och effektivitet. Arbetet kan även innefatta editering och uppsättning av nya manifest, utveckling av skript, analys av nätverksprotokoll, SQL-administration samt konfiguration och underhåll av virtuella miljöer. Dessutom förekommer det att du arbetar med konceptutveckling där syftet är att ta fram bärande idéer för nya lösningar, ett tillfälle där du får använda din kreativitet.

För att lyckas i rollen så ställs det höga krav på kommunikation och servicenivå. Du är van att arbeta själv såväl som i grupp och vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva frågor som har beroenden mot andra gränsytor. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har en högre utbildning eller dokumenterade kurser inom IT, gärna inom drift och förvaltning eller IT-säkerhet. Vidare ser vi att du har minst några års arbetslivserfarenhet av Linux systemadministration och drift. Har du erfarenhet av att drifta/förvalta större system, sätta upp och arbeta med övervakning, lagring, backup och gärna automatisering (ex. Puppet/Ansible) är det meriterande. Även erfarenhet av virtualiserade miljöer baserade på VMware är positivt samt om du har arbetat aktivt med IT-säkerhet i en Enterprisemiljö.

För tjänsten krävs att du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. B-körkort är meriterande.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för teknik, drivs av problemlösning och bidrar med nya idéer. Du är en flexibel och initiativrik problemlösare som såväl självständigt som tillsammans med andra ser till att skapa resultat. Du tar ansvar för att arbetet blir gjort och förblir motiverad trots bakslag och arbetar på tills resultat blir uppnådda. Du har en positiv attityd, brinner för teknik och har viljan att utvecklas och ständigt lära dig nytt.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

 Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

 Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 40 72. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-03-29.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb