Senior Systems Engineer UNIX/LINUX(NIX)

Rekryterare
Visolit
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 5 mars 2020
Stängs
den 3 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba i ett framgångsrikt företag med stark tillväxt? Hos oss erbjuds du en spännande tjänst på ett företag som är marknadsledande inom bland annat molntjänster, digitalisering och säkerhet, där du får omväxling, ansvar och utmaningar tillsammans med engagerade och trevliga kollegor.

Infrastructure Services är en nordisk avdelning inom Hybrid Cloud Operation som tillsammans med de andra avdelningarna har det övergripande ansvaret att leda Visolit mot målet att bli nordens ledande leverantör av hybrida molntjänster. Infrastructure Services utgör den samlade strategiska och taktiska förmågan inom OS, server, storage, virtualisering och network med tillhörande automation - med ett tydligt nordiskt perspektiv. Uppdraget är att säkerställa en infrastrukturell arkitektur och tjänsteleverans som överträffar våra kunders förväntningar på skalbarhet, stabilitet och säkerhet.

Vi erbjuder dig chansen att ingå i ett team som kännetecknas av hög kompetens och förändringstakt. Du får vara med och driva utveckling av infrastruktur och tjänster i våra kunders resa från Private till Public Cloud och på daglig basis med dina kollegor ansvara för drift och förvaltning, av i många fall, samhällskritisk infrastruktur.

För oss är det viktigt att du trivs och mår bra. Vi sätter trivsel och arbetsmiljöfrågorna högt på agendan med särskilt goda personalförmåner.

Om tjänsten
Som Senior Systems Engineer NIX kommer du ingå i det team som utgör Center of Excellence i hela värdekedjan rörande Linux/Unix. Du, tillsammans med dina kollegor, ansvarar för införande, förvaltning- och förändring samt avveckling av kundmiljöer.  Då vi har vunnit nya affärer behöver vi stärka teamet som idag har medarbetare i Stavanger och Solna. Den huvudsakliga Linux-distributionen är RedHat men vi har en installerad bas av Ubuntu, Debian, Cent osv samt UNIX i form av AIX.

I rollen kommer du att:
- arbeta inom huvudprocesserna Incident, Problem, Change samt Life Cycle Management. Vilket innebär;
     - etablering av nya servrar och tjänster
     - underhålla den installerade basen i form av kapacitetsplanering och patchning i syfte att proaktivt förbygga incidenter
     - vid förekomna fall Incident- och eventhantering
- medverka i utvecklingsinitiativ som exempelvis Infrastructure-as-a-Code
- stötta Customer Solution Architects i frågor rörande din teknologidomän
- stötta och driva utveckling av plattformar för intern produktion

Är det här du?
För att lyckas i rollen har minst ett par års erfarenhet som tekniker i en komplex NIX-miljö med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Som person är du självgående, initiativrik och ansvarstagande och du har automation i ditt DNA.

Vi ser att du har erfarenhet av:
- publika IaaS-tjänster i Azure och AWS
- NIX-nära applikationer som Radius, DNS, DHCP, PKI, Git, HashiCorp Packer & Terraform
-automationsplattformar så som Ansible

Erfarenhet av agil arbetsmotodik som SAFe, DevOps eller liknande är meriterande.

Intresserad?
Vi genomför löpande urval och intervjuer så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor och är nyfiken på tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta Richard Edholm på 0736 427 239.

Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb