Scania

Certifieringsingenjör OBD

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 5 mars 2020
Stängs
den 19 mars 2020
Ref:
20200645
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en noggrann person som är organiserad med bra kommunikationsförmåga som vill arbeta med avancerad teknologiutveckling och att bidra till att förbättra miljön? Då är detta jobbet för dig!

Våra drivlinestyrsystem är nyckeln till funktion, prestanda och miljöpåverkan för våra tunga fordon. Gruppen "Engine System Regulations" ansvarar för kravställning av centrala funktioner för diagnostik och felkontroll inom motor och efterbehandlingsstyrsystem. Detta inkluderar säkerställande av att systemen uppfyller lagkrav för diagnostik, att vi följer säkerhetsstandards för systemen och att våra system är lätta att felsöka för serviceorganisationen. Fältet diagnos inklusive OBD (On Board Diagnostics) består av ett antal funktioner och system och vi deltar i alla motorutvecklingsprojekt oberoende av om de relaterar till dieselmotorer, motorer som går på förnybara bränslen eller hybrider.

Vi söker en person som kommer arbeta inom diagnosområdet med att koordinera leveranser till myndigheter samt utföra certifieringsjobb för morgondagens motorer och efterbehandlingssystem på Scania och ibland ute i världen. Den här rollen ger möjligheter att bygga upp en väldigt bred teknisk kunskapsbas inom motorstyrsystemsområdet. Till den teoretiska kunskapen kommer du få möjlighet att addera praktisk kunskap eftersom du som en av företagets representanter vid testning av motorer i provcell samt fordon kommer demonstrera OBD-funktioner för internationella myndigheter.

Dina arbetsuppgifter
  • Som certifieringsingenjör är du ansvarig för motor och efterbehandlings dokumentation och certifiering.
  • Den här rollen involverar mycket tvärfunktionell kommunikation med människor i olika roller från mjukvaruutvecklare till myndighetspersoner.
  • Du kommer att arbeta med förbättring av processer och implementering av strukturer för OBD-dokumentationsleveranser med sikte på autogenererande av denna dokumentation.
  • Du kommer koordinera aktiviteterna som behövs för att uppfylla lagkrav i de projekt som kör just nu samt bidra till kommande projekts leveranser.


Din profil
  • En ingenjörsbakgrund med specialisering inom maskin, fordon, industriell ekonomi eller liknande är relevant. Idealt så har du några års erfarenhet inom utveckling av drivlinestyrsystem. Tidigare erfarenheter av certifiering/lagkravsarbete är meriterande.
  • Du är organiserad och har förmåga att förstå tekniska frågor samt deducera vad som är viktigt ur komplex information.
  • Du är positiv, strukturerad och gillar att arbeta i team med ditt eget ansvarsområde. Du är även pedagogisk och bra på att kommunicera kring komplexa system.
  • Du kan utrycka dig väl både verbalt och i skrift på engelska och svenska.
  • C och CE-körkort är meriterande.

För mer information
Kontakta Mattias Åstrand, mattias.astrand@scania.com (Gruppchef)

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och kopior av ev. certifikat. Urval görs kontinuerligt under ansökningsperioden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb