Polismyndigheten

Pentestare till polisens redteam

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 mars 2020
Stängs
den 30 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som it-specialist hos polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande internationella samarbeten. It-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.

Idag är vi över 900 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. It-avdelningen levererar it-stöd till hela Polismyndigheten och dess drygt 32 000 medarbetare. Nu söker vi fler it-specialister som är redo för en större uppgift. Är det du?

It-säkerhetsenheten på polisen innefattar bland annat defensiv och offensiva förmågor såsom PM-CERT, penetrationstestare, threat intelligence. Det finns även stödfunktioner för IAM, informationssäkerhet, projektstöd som alla jobbar nära tillsammans.

Arbetsbeskrivning

Har du flerårig erfarenhet av penetrationstester inom ett eller flera områden och känner att du har tröttnat på att hacka samma gamla webbappar? Vill du vara med och hacka polisens helikoptrar eller kanske en fotboja?

Som penetrationstestare kommer du att ingå i polisens redteam som är en del av polisens CERT-verksamhet. Teamet arbetar i huvudsak med att identifiera och utvärdera sårbarheter inom polisens it-miljö. Som representant för polisens redteam kommer du aktivt att planera och genomföra avancerade hackerattacker mot polisens it-miljö.

Att arbeta som penetrationstestare hos polisen ställer stora krav på bred kompetens, då vi testar allt ifrån webbappar till IOT-enheter såsom Smart-TV och spionkameror men självklart även polisiära system såsom polisbilar och elpistoler. Det ges även goda förutsättningar till kompetensutveckling inom enheten.

Jobbet innebär att du kommer arbeta nära verksamheten och förutom rent tekniska kvalifikationer är det också viktigt att kunna omsätta testresultat till för situationen relevanta rekommendationer, samt vara ett stöd vid förändringar av it-miljön.

Polisens redteam består av ett flertal personer som har många års erfarenhet som penetrationstestare och it-säkerhetsexperter. Teamet har flera CVEs ifrån bland annat Microsoft, Apple, RedHat, LG och Philips.

Vi erbjuder ett utmanande arbete med unika system i en organisation där säkerhetsfrågor väger tungt. Du får möjlighet att bidra till polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Kvalifikationer

 • Utbildad systemvetare med inriktning på it-säkerhet, civilingenjör alternativt högskoleingenjör inom it-området. Alternativt motsvarande erfarenhet som
 • Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av att genomföra penetrationstester.
 • Goda kunskaper inom applikation- och webbpenetrationstester.
 • Goda kunskaper inom infrastrukturtester med fokus på Windows, Linux och nätinfrastruktur.
 • Goda kunskaper inom mobilapplikationstester med fokus på IOS.
 • Goda kunskaper inom storskalig drift eller utveckling.
 • Goda kunskaper i svenska, i såväl tal och skrift.

Meriterande

 • Har du erfarenhet av bug bunty program.
 • Kunskaper inom programmering och scripting.
 • Har du erfarenhet av att delta i redteam övningar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, har ett starkt engagemang, kan arbeta självständigt och har en bred teknisk kompetens och ett stort intresse för it-säkerhet. Vi ser gärna att du har en god analytisk förmåga och du bör ha lätt för att uttrycka dig i skrift. Servicekänsla värderas mycket högt. Du bör ha en mycket god samarbetsförmåga och fallenhet att kommunicera i grupp.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Roger Lund, tfn 070 652 80 95.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Alice Andersson, alice.andersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 30:e mars 2020. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb