Sektionschef till Kronofogden it

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 11 mars 2020
Stängs
den 29 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du ett brinnande intresse för ledarskap, teknik samt intresserad av ett arbete som räknas för dig och för andra? Då kan det här vara rätt jobb för dig!  

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet och samtidigt utvecklas själv tillsammans med oss.  

Vi är närmare 200 medarbetare på it-avdelningen. Vi skapar de tekniska förutsättningarna för våra 2 200 kollegor, som till vardags bidrar till att säkerställa finansieringen av den offentliga sektorn, skapa ett väl fungerande kreditsamhälle för medborgare och näringsliv samt att motverka brottslighet.

 

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med ett coachande ledarskap, att utveckla medarbetare men också att ansvara för ett specifikt funktionsområde där du tar ett helhetsgrepp och jobbar med att knyta ihop och blicka framåt gällande organisationens arbete kring ”ditt” område. Du får med andra ord det bästa ur två världar. Du har personal-, budget och arbetsmiljö ansvar för en sektion om 15-25 medarbetare. Du agerar som en intern konsultchef som lånar ut personal till olika applikationer, din roll blir att stötta medarbetarens personliga utveckling snarare än att vara deras dagliga ledare, det är leveransledaren som ansvarar för applikationen som helhet.

Funktionsområdet du ansvarar för kan variera över tid. Vilket område som är aktuellt påverkas både av dina erfarenheter och kompetensområden samt organisationens behov.

Du samarbetar inom och utanför myndigheten för att nå resultat och skapar värde för våra kunder.
 

Vi söker dig som har 

  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete i en snabbväxande organisation.
  • Erfarenhet av att arbeta strukturerat med uppföljning, analys och åtgärd.
  • Erfarenhet av att leda medarbetare inom en it-organisation.
  • Utbildning på minst gymnasienivå
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet

Du har personliga egenskaper som innebär att du har ett helhetsperspektiv där du förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra. Du har en förmåga att se problem och lösningar ur olika synvinklar och är serviceinriktad och resultatinriktad.

Du är förändringsbenägen och bidrar till effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov. Du är flexibel och lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Du har en mycket god ledarförmåga, visar mognad och mod, skapar delaktighet och engagemang. Vidare är du strategisk, strukturerad och har dessutom en god analytisk förmåga.

Du är en god kommunikatör som anpassar ditt språk både skriftligt och muntligt till mottagaren. Du har även goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om agila arbetssätt.

Information om oss och jobbet  

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen.

Vi finns i Sundbyberg.

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som it-handläggare och får ett chefsförordnande på fyra år.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Vid urvalsarbetet kommer vi att använda tester.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb