Systemutvecklare som gör samhället möjligt

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Västerås (Stad), Västmanland
Annonserat
den 10 mars 2020
Stängs
den 20 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du resultat- och kvalitetsinriktad med fokus på utveckling? Som systemutvecklare hos Skatteverket är du med och gör skillnad för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Just nu söker vi utvecklare med olika kompetenser till vår IT-avdelning i Västerås. Missa inte denna möjlighet att bli en del av vår utvecklingsresa!

Om jobbet
Som systemutvecklare på it-avdelningen i Västerås bidrar du till att Skatteverket fortsätter ligga i framkant och är ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Du arbetar dagligen med design och utveckling. Utvecklingsdelen är en ingående del men det ingår även att hitta smarta lösningar för effektivisering av förvaltningen. Hos oss utförs arbetet i team där ni tillsammans reflekterar och kommer med förslag på förbättringar och lösningar samt hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Dina arbetsuppgifter som systemutvecklare innebär att du ingår i ett agilt team där ni tillsammans arbetar med systemutvecklingsprocessen från ”ax till limpa”. Arbetet bedrivs agilt med tät kontakt med verksamheten för frekventa leveranser vilket kräver stor samarbetsförmåga, flexibilitet och förändringsbenägenhet.

Hos oss får du möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknikstackar exempelvis GIT, IIS, SQL Server, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, WLS, Oracle Db, Java EE, Angular, JavaScript m.m.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. Vi jobbar utifrån ett agilt arbetssätt med SAFe som ramverk, och du kommer att jobba teambaserat i en av våra värdeströmmar. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och vi förväntar oss att du tar dem!

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara en lyhörd och samarbetsvillig person som gillar att arbeta i team
 • vara resultatinriktad och ta egna initiativ
 • förstå och analysera komplexa frågor och problem
 • ha mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

 Du ska även ha:

 • relevant högskole-/universitetsutbildning och/eller aktuell arbetslivserfarenhet av systemutveckling inom relevant område
 • kunskap och erfarenhet av systemutvecklingsspråk.

Det är önskvärt att du har kunskap eller erfarenhet av Java, om agila utvecklingsmetoder, testdriven utveckling, testautomatisering och/eller Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD), samt erfarenhet av frontend-utveckling.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. 

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan! 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Enligt överenskommelse Löneform Individuell lönesättning Antal lediga befattningar 5 Sysselsättningsgrad 100% Ort Västerås Län Västmanlands län Land Sverige Referensnummer 2020/259 Kontakt

 • Anna-Karin Björckebaum, Sektionschef, 010-574 19 64
 • Tomas Karlsson, Sektionschef, 010-575 70 31
 • Teresa Wallén, Sektionschef, 010-574 52 69
 • Petrus Potrus, Hr-specialist rekrytering, petrus.potrus@skatteverket.se

Facklig företrädare

 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Malin Westlie, Saco, 010-574 90 28

Publicerat 2020-03-10 Sista ansökningsdag 2020-04-20

Liknande jobb

Liknande jobb