IT-tekniker till Stockholm

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 11 mars 2020
Stängs
den 30 mars 2020
Ref:
20956
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten söker en IT-tekniker till Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.

Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av IT-materiel. I arbetet ingår felsökning, uppgradering och installation av klienter och nätutrustning inklusive switchar och routrar. Huvuddelen av arbetet sker på plats hos slutanvändare.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm. Beredskapstjänstgöring enligt schema ingår i tjänsten. Resor kan förekomma både nationellt och internationellt.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Ledningsstödsenheten är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Ledningsstödsenheten har en avdelning som arbetar med drift och underhåll inom IT-system där denna tjänst ingår. Vi arbetar processorienterat med stöd av ITIL.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och individuella karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
  • Aktuell och relevant erfarenhet av installation och konfiguration av IT-utrustning.
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift.
  • Körkortsbehörighet B är krav för tjänsten.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresse av och förståelse för IT. Ett personligt engagemang väger tyngre än formella utbildningar.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten "Driftingenjör".

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är en heltidstjänst

Arbetsorten är Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-29

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, avdelningschef, Daniel Andersson, 08-788 75 00. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, 019-39 35 00.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb