Tjänsteansvarig Infrastruktur

Plats
Södertälje (Stad), Stockholm
Annonserat
den 12 mars 2020
Stängs
den 30 mars 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT och digitalisering är fortsatt mycket centralt för Södertälje, vilket även visade sig när vi var en av fem kommuner som nominerades till titeln "Sveriges DigitaliseringsKommun 2019"!

Vi söker nu en Tjänsteansvarig Infrastruktur som vill fortsätta utveckla och förvalta kommunens centrala infrastrukturtjänster så att de matchar verksamheternas nuvarande krav och kommande behov.

En dag på jobbet
I en kommun, som gör nästan allt, blir variationen på arbetsuppgifterna stora och i din roll som Tjänsteansvarig Infrastruktur kommer du bl.a. att ha möten med verksamheterna och samtal om deras kommande verksamhetskritiska behov. Du kommer träffa våra leverantörer och diskutera de ändringar som leverantörerna planerar i de tjänster vi köper men också om din plan för hur tjänsterna ska förändras över tid för att möta de behov du fångat upp ute i verksamheterna.

Södertälje kommun har sedan 20 år outsourcat IT- och telefonitjänster vilket gör att vi är en liten beställarenhet som kommer bestå av sju medarbetare med olika ansvar. I dina möten med övriga inom IT ligger bl.a. ditt ansvar i att:

 • översätta verksamhetsbehov till IT-aktiviteter så att tjänsterna möter verksamheternas nuvarande och kommande krav
 • skapa och underhålla planer för tjänsterna, inkl. budgetansvar
 • prioritera bland planerade aktiviteter/uppdrag
 • agera som beställare gentemot externa parter och som leverantör gentemot interna parter
 • säkerställa teknisk dokumentation och uppdatering vid förändringar
 • följa upp leveranser från aktuella leverantörer
 • planera för säkerhet i alla tjänster
 • hantera ekonomi
 • omvärldsbevakning

Vem är du?
Du har arbetet i minst 5 år med ansvar för utveckling och förvaltning av verksamhetskritiska IT-tjänster med fokus på infrastruktursidan, såsom datacentertjänster, datakommunikation samt integrationsplattformar. Du har arbetat i en outsourcingleverans i minst 2 år, antingen på leverantörssidan och agerat som tjänsteansvarig, product owner, förvaltare, säkerhetsansvarig eller liknande gentemot större kunder. Självklart har du arbetat i roller där ett nära samarbete med verksamheterna är avgörande och där du arbetat med behov och långsiktig planering. Du har en pragmatisk och nyanserad syn på förekommande förvaltningsmodeller. Vi ser också att du har erfarenhet av att ställa krav mot leverantörer och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska som engelska. Vi tror att du har en avslutad högskoleexamen inom relevant område.

Inom infrastruktur ingår framförallt följande lösningar:

 • Datacenter: Infrastrukturell releaseplanering (IT IRP), Backup/Recovery, Lastbalansering, Databaslösningar (Oracle, Filemaker, SQL-hotell), Serverhallar (inklusive kommunens hall), Övervakning, Säkra meddelanden, Samarbetsrum, KIR, Lagring
 • Integration: Teis
 • Datakommunikation: Fasta nät (LAN), Stadsnät (WAN), Trådlösa nät, Gästnät, DNS, IPAM, Internetaccess med DDOS-skydd, Cisco Prime, Fiber etc


Meriterande: Det är meriterande om du har jobbat som tjänsteansvarig i en större organisation (minst 3000 IT-användare spridda över många arbetsställen) där inslaget av tjänsteköp varit högt och med många olika infrastrukturfrågor, alt att du har arbetat inom en liten beställarorganisation med ett brett ansvar. Vi tror också att du lyckas bättre om du har erfarenhet av ITIL och agila arbetssätt samt om du har arbetat som projektledare eller projektbeställare med erfarenhet av etablerade projektmodeller.

Personliga egenskaper: Du behöver ha en god förmåga att kommunicera med personal från verksamheten som inte nödvändigtvis har någon teknisk kunskap där det också ställer krav på att du är pedagogisk med en förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Du är van att hålla igång flera olika kontaktytor och nätverk och räds inte att ha en öppen och bra dialog med leverantörer och andra intressenter. Självklart är du utåtriktad, tycker om kontakter med andra människor och är bra på att presentera och genomföra produktiva möten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Södertälje kommun erbjuder dig en tjänst som är central för att få verksamheternas IT och verksamheterna att fungera. Tjänsten innehåller en hög grad av utveckling genom att hela kommunen arbetar för högtryck med digitalisering och du får en nyckelroll i IT-enhetens arbete med att utveckla tjänster som möjliggör det. Kommunledningen har initierat en förstudie om hur vi kan skapa ännu bättre förutsättningar för att lyckas med digitaliseringen. Studien kan komma att resultera i en vidareutvecklad roll för dig och IT-enheten och ett närmare samarbete med Telgekoncernen.

Som anställd har du årsarbetstid, friskvårdsbidrag, semesterväxling och du kommer ha din arbetsplats i ett av de nyaste stadshusen i Sverige med nära till övriga verksamheter och öppna landskap. Staden ligger i en knutpunkt. Pendeltåg och buss stannar ett stenkast från Stadshuset.

Ansök idag
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Du är välkommen att göra en formell ansökan senast 30 mars 2020. För frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Holmberg 0703-14 68 66 eller pia.holmberg@se.experis.com.
Intervjuer och urval sker löpande.

Facklig kontaktperson nås via Kontaktcenter - 08-5230 1000.

Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur, traditioner och företagsamhet. Vi är kända för att husera världsföretagen Scania och AstraZeneca. Men vi är också en stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i topp och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 10 000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna den bästa platsen att bo på.

Liknande jobb

Liknande jobb