Polismyndigheten

Systemutvecklare till biometriska system, Linköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Linköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 13 mars 2020
Stängs
den 3 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du redo för en större uppgift? Just nu söker polismyndigheten duktiga systemutvecklare som vill arbeta med att kombinera innovativ teknik med att bidra till brottbekämpning.

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-specialister arbetar med att ta fram nya verktyg och system som hjälper polisen förhindra eller lösa brott. Idag är vi över 900 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder tekniken operativt. Nu söker vi fler IT-specialister som söker en större uppgift. Är du redo för en ny utmaning?

Vill du vara med och utveckla system som bidrar till nya effektiva och rättsäkra system som hjälper polisen förebygga och lösa brott? Som anställd hos oss kommer du arbeta i ett kunnigt och engagerat team som ansvarar för att utveckla polisens biometriska system.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag, dygnet runt, året om. De kan exempelvis användas i ett ingripande mitt i natten, förhindra ett brott eller till att sammanställa information i en förundersökning inför en rättegång. Vill du vara med och utveckla system som bidrar till nya effektiva och rättsäkra system som hjälper polisen förebygga och lösa brott? Som anställd hos oss kommer du arbeta i ett kunnigt och engagerat team som ansvarar för att utveckla polisens biometriska system.

Arbetsbeskrivning

I vårt team arbetar vi med automatisk bildanalys för att effektivisera hanteringen av stora mängder bild- och videomaterial, bland annat genom tillämpad maskininlärning. Vi arbetar också med lösningar för sökning inom biometri; fingeravtryck, ansiktsbilder samt signalement. Vi levererar containerbaserade lösningar som ska kunna integrera mot Polisens IT-system och skala i takt med ökande behov.

Vi jobbar nära polisens operativa verksamhet och därför är studiebesök och nära kontakt med verksamheten ett viktigt sätt att skapa en god förståelse för arbetsområdet och dess användare. Alla i gruppen är aktivt med och bidrar i de agila processerna och vi arbetar i nära kontakt med kravställare från verksamheten. Utveckling sker full stack, dvs i allt från backend, databaser, till frontend och GUI, inklusive funktionstester och dokumentation. Färdiga testade lösningar paketeras och driftsätts i tätt samarbete med vår driftsorganisation.

Arbetar du med Biometriska system i Linköping får du verka på ett litet och familjärt kontor där alla kan vara med och påverka det dagliga arbetet samtidigt som du bidrar till att ta fram framtidens system för en spännande myndighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • akademisk examen med inriktning mot IT/matematik, exempelvis civilingenjör, datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande. Alternativt har du motsvarande förvärvad kunskap som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • mycket god kunskap om systemutveckling
 • intresse för biometriområdet
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

MERITERANDE

Det är meriterande om du har erfarenhet av några av dessa områden:

 • starkt intresse av att arbeta agilt i team
 • utveckling av system som används för biometri, AI, mönsterigenkänning. maskininlärning eller liknande område
 • forskning inom biometri eller närliggande områden
 • kunskap om systemutveckling i Java, Python, och/eller Angular.
 • kunskap om att utveckla för Linux/Unixsystem.
 • Continuous Integration/ Continuous Delivery.
 • arbeta med att systemutveckla i ramverk
 • vidareutveckling av större komplexa system
 • utveckling av APIer/ integrationsutveckling.
 • kunskaper/intresse av att arbeta med modern teknik som används inom detta område.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som drivs av att arbeta innovativt med teknik och arbetssätt samt drivs av att skapa bra verktyg utifrån verksamhetens behov. Du är nyfiken, problemlösande och analytisk samt tar dig gärna an komplexa arbetsuppgifter och problemställningar där de färdiga förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Du har starkt samarbetsfokus och vill arbeta agilt mot teamets gemensamma mål. Du har god förmåga att kommunicera kring idéer och lösningar, samt är pedagogisk och lyhörd.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egensaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta Linda Albinsson Lind, gruppchef för Biometriska system tfn 010-562 81 17.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Linköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 3 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver alla dina efterfrågade erfarenheter (kvalifikationer och meriterande).

Märk din ansökan med ref.nr. A134.993/2020 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar rekryterande HR-konsult Lilian Westin på 072-242 62 27.

Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb