Development Lead Java till Svensk Travsport

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 mars 2020
Stängs
den 18 maj 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du senior javautvecklare och känner dig redo för nästa steg i karriären? Svensk Travsport fortsätter sin satsning med uppbyggnaden av en helt ny IT-avdelning och söker nu en Development Lead inom Java till ett av sina team. Svensk Travsport AB är huvudorganisationen för den svenska travsporten och är en verksamhet som utmärks av gemenskap och passion för sporten. Den nya spellagen ledde till att bolaget delvis omorganiserades och IT är inne i en spännande förändringsfas, där det för rätt person finns goda möjligheter att påverka processer, metoder och arbetssätt inom sitt område.

Om tjänsten
Som Development Lead hos Svensk Travsport har du huvudansvaret för utvecklingen av flera tjänster som levereras till Trav-Sverige. I rollen agerar du stöd och bollplank kring konkreta utmaningar och teknikval samt driver förbättringar av processer/rutiner. Du arbetar handgripligen med systemutveckling i Java och med mjukvarudesign och arkitektur. I rollen har du löpande och nära samarbete med flertalet interna intressenter och leverantörer.
Teamet fokuserar på nyutveckling av backend till webblösningar – primärt Svensk Travsport:s Sportapplikation och webbsida men även integrationer till externa samarbetspartners. API:erna använder data och funktionalitet från sportdatabasen och är en förutsättning för fortsatt digitalisering och förbättringar för verksamheten och användare inom Travsporten.

Hos Svensk Travsport får du möjlighet att växa i en miljö som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet. Tjänsten är placerad på Svensk Travsport AB:s sportkontor vid Solvalla där du bland annat har tillgång till ett träningscenter i byggnaden med gym, träningspass och personlig tränare. Dessutom har du även fri entré till samtliga trav- och galoppbanor i Sverige!

Är det här du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en gedigen erfarenhet av utveckling i Java samt tidigare arbetat med arkitektur och lösningsdesign. Vidare ser vi att du har tekniska kunskaper i REST och Spring. Vi ser också att du är van vid agila utvecklingsmetoder och har viss erfarenhet av att leda och coacha andra utvecklare. Gärna att du också har god förståelse för byggmiljöer/releaseflöden samt van att göra tidsestimat/sprintplanera.

Här kommer du också arbeta med SQL, Kubernetes/Docker, Google Cloud Platform, RabbitMQ, Redis, Prometheus, Graphana, JUnit och Jenkins – erfarenhet av något av dessa är meriterande men inte ett krav – likaså erfarenhet av DevOps, automatisering och/eller enhets- och integrationstestning.

Som person har du förmågan att delegera, motivera och coacha andra. Du har en hög adaptiv förmåga och trivs i en föränderlig miljö. Du kan också anpassa din kommunikation efter situation och person. Du är kreativ och får energi av att finna bästa lösningen tillsammans med teamet. Flytande kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Svensk Travsport AB med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”ansök”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Marcus Grahn på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb